Рик Оуенс и концепцията му за мода извън рамката 90-60-90

x

 

 


От изминалата седмица на модата в Париж, едно от ревютата се оказа малко по-различно от всичко, което видяхме до този момент. То беше контра пункт на традиционно дефиле, то беше танцово изпълнение и питаме се…беше ли мода? 

 


 

 


Рик Оуенс е името на дизайнера, който направи така, че моделите дрехи създадени от него да се появят на „котешката пътека“ облечени от закръглени танцьори, които по време на ревюто изпълняваха странна хореография, оставила модната критика раздвоена в мнението си по отношение на видяното.

 


 

 

 


Рик Оуенс е дизайнер роден в САЩ и практикуващ в Париж. И нека тази кожена колекция и монохромна цветова гама не ви заблуждава да си мислите, че той е твърде странен. Ние го възприемаме като авангарден романтик, с уклон да подчертава красотата на несъвършенството. 

 


 

 


Веселото и категорично заключение на дизайнера относно някои от негативните отзиви за шоуто бе: „Ние отхвърляме традиционната красота и създаваме наша собствена“. Достатъчно и категорично изказване, което може да накара и най-големия скептик да обърне поглед към снимките с усмивка. 

 


 


Подкрепяме идеята, която показва жената извън рамките на модните списания и традиционните 90-60-90, защото красотата наистина може да бъде открита навсякъде, стига да има толкова смели хора, които да я търсят или създават по своему.

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто от BURBERRY

Палто от BURBERRY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Slim boyfriend jeans от GRLFRND

Slim boyfriend jeans от GRLFRND Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от VERSACE

Пуловер от VERSACE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнен пуловер от WE NORWEGIANS

Вълнен пуловер от WE NORWEGIANS Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Благодарни сме на есента за всеки ден, в който оставяме палтото у дома!

Ако сте пропуснали
Най-четени