Измамните 90-60-90

x

 


90-60-90 е бизнес! Бизнес с пропорции, голота и ценности, които са измервани с шивашки метър. 90-60-90 е маркетинг! Маркетинг на жената, на тялото, на секса. Светата троица, която наложи модната индустрия е: бюст-талия-ханш. Един от най-продаваните продукти, не само на нашия век – женското тяло, носи наслада на окото, но и приходи за милиарди. Без значение дали говорим за бутилката на Кока-Кола с намек за женска фигура или за реклама на мастика, всички оставаме консуматори на тази универсална формула за „успех”.

Въпросът е, не наблюдаваме ли някаква странна форма на масова психоза за това мечтано тяло и трябва ли да се тормозим, че не попадаме в стандартите му? Защото има общоприети клишета, заблуждения и много видове диети. Рецептата е ясна – ако не влизаш в стереотипа, но имаш стабилно захранена банкова сметка – пластичната хирургия може да постигне много. Дали това не е криворазбран прочит на приказката за Пепеляшка, с която сме възпитавани от малки? Да постигнем идеалните пропорции, за да може да се поберем в кристалната пантофка, ако случайно принцът почука и на нашата врата.

За да не ме разберете погрешно подчертавам: аз харесвам Адриана Лима и Миранда Кер. Но харесвам и Дженифър Лопес, картините на Рубенс и идеята, че мога да изям парче еклерова торта на обяд.

Сигурна съм,  че силните жени не се страхуват от 100-80-105. Те много често имат свой собствен бизнес, който не зависи от някакви си сантиметри и обичат естествената красота, също като мен и повечето ми приятели мъже. Да, мъжете харесват тази красота, с нея се чувстват щастливи, с  нея тръгват към олтара и с нея си говорят за столици и градове. Нима Адел не е красива? Спомнете си как тя спокойно и с финес отвърна на удара нанесен й от Лагерфелд в началото на годината по отношение на килограмите и красотата.

Не забравяйте, Пепеляшка не е имала силиконов бюст, в бизнеса на живота не всичко е сантиметри, а принцът обикновено се оказва най-обикновен колега от университета или офиса. Ако имате и други качества, чието изражение не е числово, може спокойно да изхвърлите зад борда формулата 90-60-90 и да се наслаждавате на живот без измамни заблуди.

текст: Стефи Стоева

снимка: БГНЕС

Вижте още:

11 тайни на слабите жени

9 фитнес мотивации за „раздяла” с дивана

Седемте сутрешни практики, които помагат за добро утро и добър ден

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Боти от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Боти от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична миди пола от BRUNELLO CUCINELLI

Асиметрична миди пола от BRUNELLO CUCINELLI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Жилетка от кашмир и вълна от ALTUZARRA

Жилетка от кашмир и вълна от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнено поло от CHLOÉ

Вълнено поло от CHLOÉ Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Коженото яке – must have за всеки повод.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ