Шапките на един хулиган

x

nf


Шапката е като добрият парфюм, винаги се помни. И носи онази щипка магия, която може да оправи не само аутфита, а и деня ти. Да ме прощават перлите и диамантите, но ако трябва да оставя само един аксесоар в колекцията си, с чисто сърце ще избера шапката. Не от онези, които виждаме по кралските сватби и напомнят взривило се цвете или космически кораб. Класическа, фина и подправена с мъничък акцент, който спонтанно те кара да се усмихнеш и да кимнеш на себе си – тя е. Моята.

Точно това щастливо усещане полази по кожата ми, когато за първи път видях шапките на Nick Fouquet. Да си призная, случи се поне година след като Мадона, Фарел, Уилямс и Джъстин Бийбър вече бяха открили потенциала им на абсолютни съкровища. Шапките му са толкова секси, че с пълно право попаднаха по горещите страници на Playboy.Нека ви разкажем малко повече за самия Ник и защо го наричаме хулиган. Да видим – роден е в Ню Йорк. На 8-годишна възраст ветровете на промяната го отвяват в Южна Франция и там се сдобива с безобразно добрия си френски. Следва Палм Бийч. Не знаем какви ги е вършил, но любезно е помолен от училищното ръководство да напусне елитния пансион, в който се обучава. Все пак скалъпва да завърши, открадва кредитната карта на майка си и отива за 5 месеца в Патагония.

После отскача до Австралия. Доброто в него се обажда и успява да завърши колеж със специалност Наука за околната среда и устойчиво бъдеще. Пука му за планетата на момчето, не може да му се отрече. След дипломата малкият дявол в него отново се пробужда. Събира куфарите и една година обикаля света. Колекционира вдъхновение в Непал, Мароко, Нова Зеландия, Тайланд, Перу, Бразилия, Франция и още божествени кътчета. И споделя: „Пътуванията са най-добрите ми учители“. Задържа се известно време в Ню Йорк и поработва като модел, заменя го за Колорадо. И накрая, алелуя, най-после се установява в Лос Анджелис и започва да прави своите шапки. Побрали всичките му приключения, странства и спомени. Как да не са специални после?Изработва своите уникати от рядка кожа от бобър, добита по устойчив за природата начин. Малцина шапкари в света боравят с нея. Украсява шапките си с пера, карти за игра, мъниста от Непал, вратовръзки, намерени в гардероба на баща си, и други „трофеи“, събирани по широкия свят. Всяка е различна и специална, често съобразена директно с вкуса и характера на клиента, за когото е предназначена. Привилегия е да носиш нещо, създадено с толкова внимание, отдаденост и откровена любов.

Ние се размечтахме за една такава красавица, а вие?Текст: Александра Тошева

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пола тип молив от ALTUZARRA

Пола тип молив от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Oversized жилетка от MIU MIU

Oversized жилетка от MIU MIU Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Стилно начало, въпреки студа навън!

Ако сте пропуснали
Най-четени