Шопинг в Миконос – най-доброто от острова

x


Миконос е магическият гръцки остров, където партито сякаш никога не загасва. Тук шампанското се лее за добро утро и добър ден. Гледките спират не само дъха, но и банковите ни карти. Но пък си струва да усетим пулса на това хипнотизиращо кътче от рая. Днес няма да ви разхождаме из клубовете и ресторантите на острова, а ще ви запознаем с няколко от най-стойностните адреси за шопинг там. Започаваме по ред на номерата:

Dior с чисто нов Pop-up магазин

Dior се приземява елегантно на острова с капсулната си колекция “J’adior Mykonos” и изгражда своя Pop-up магазин в един от най-ексклузивните райони наоколо, Намос, за да остане там от 15 юни до 15 октомври. И да облече сезона в емблематичното си райе, и да му връчи от чантите си с монограм. Посланията и любовта към Миконос бележат всеки модел от лимитираната серия на Мария Грация Чиури. Любопитно е, че макар Dior да нямат свой постоянен бутик на гръцкия остров, той има свое запазено място в историята на модната къща. В началото на 50-те години Кристиан Диор посветил доста от времето си, за да популяризира местните занаятчийски предприятия за тъкачество. Гръцката муза откриваме застъпена в дизайните му от 1953-та и роклите с имена като Атина, Корфу и Родос.
Off-White

Върджил Абло може и да жъне успехи с дебюта си като творчески директор за Louis Vuitton, но не забравя да се грижи старателно и за собствения си бранд – Off-White.Личният му проект достигна статуса на абсолютно култова марка сред почитателите на премиум стрийт страйл етикетите. Дизайнерът настани един от последните бутици на Off-White право в сърцето на Миконос. Адресът му е на улица “Kalogera” 18. Интериорът и екстериорът на мястото са съобразени изцяло с естетиката на острова. Бутикът прилича на малка галерия, а съдържанието му привлича неудържимо всички ценители на съвременните fashion бестселъри наблизо.

Elixir Timeless Gallery 

Elixir Timeless Gallery е може би най-ексклузивният концептуален магазин на острова. Той събира под един покрив цял куп редки и прецизно курирани имена от цял свят като Boris Bidjan Saberi, Leon Emanuel, Manuel Marte, CA by Cinzia Araia, които имат малка, но доста добре информирана и състоятелна публика. Собствениците на бутика залагат на нишови брандове, които залагат на иновативните материи, ръчната изработка, деконструктивните силуети и лимитираните колекции. Точната дума, с която бихме описали това място е авангард. Тук можем да открием наистина редки дизайни, които никога няма да излязат от мода. Такива, които максимално доближават модата до изкуството. Адресът е улица “Dilou” 19.Текст: Сияна Заимова

Снимки: Dior, Off-White, Elixir Timeless Gallery. 

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сатенено-кадифена блуза от SAINT LAURENT

Сатенено-кадифена блуза от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от OSCAR DE LA RENTA

Миди рокля от OSCAR DE LA RENTA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сет от 3 пръстена с диаманти от SPINELLI KILCOLLIN

Сет от 3 пръстена с диаманти от SPINELLI KILCOLLIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от CHLOÉ

Чанта от CHLOÉ Може да купите от тук  

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Дори една чанта може да промени правилата на играта, стига да й позволим…

Ако сте пропуснали
Най-четени