Силата на денима в мини версия – горещо за горещи…дни

x

 

View this post on Instagram

 

A post shared by New York Streetstyle 🍎 (@newyork_streetstyles)


Късите варианти на джинсите, толкова обичани и от двата пола, са направо в епицентъра на лятната модна буря. Вероятно си мислите, че са доста ново откритие, но те притежават впечатляваща датировка. За разлика от дългите си братя точната им година на появяване е забулена в мистерия, но се забелязват още в края на 19 век като работен летен наемник с мъжки гени. Инвазията им продължава и през 50-те и 60-те като е обвързана с младежкия бунт срещу стереотипите наложени от предходните поколения. Със статута на звезди те блестят през 80-те и 90-те, години, които сега минават за кичозни, но вдъхновяват тенденциите и в наши дни. Лично аз си спомням секссимволите от музикалната сцена като Саманта Фокс, Сандра и Сабрина, които често прибягваха до денима в това число и късите му варианти.Някои от вас вероятно ще кажат, че всичко ново е добре забравено старо и донякъде ще се прави. Новите посоки на комбиниране при изграждането на визия е ключът късите панталони от деним да са представители с дълъг живот. Това автоматично ги прави достойни за членство в митичния капсулен гардероб. Последният обаче не е панацея, ако не е съобразена с вашата индивидуалност и начин на живот. Нека да не забравяме и факта, че никой моден представител не е със строго дефинирана форма, модел и начин на комбиниране. Така че нека да разгледаме вариациите, които дефилират извън модните подиуми.

Женствени по мъжки


 

View this post on Instagram

 

A post shared by @milano_streetstyle


Сако, тишърт и деним – толкова женствено, толкова секси и толкова… по мъжки. И тримата играчи в тази композиция произхождат от мъжкия гардероб. Това обаче е някъде далеч, далеч в миналото. Правилата на играта тук се базират на флирт с обемите и пропорциите. Уголеменото издължено сако с мащабни рамене е тенденция, която тук се заиграва със спортния дух на тишърта – следващ силуета на тялото от доста по-близка дистанция. Късите джинси влизат в играта с мини дължина и липса на подгъв, скъсени смело на ръка, както се казва краища оставени на живо. Без конкретна визуализация звучи доста рисковано. Всичко се свежда до добрия баланс! Комбинацията е лишена от ярък цвят, което спомага за цялостната динамика на силуета, който е толкова женствен и секси. Категорично потвърждение на крилатата фраза, че противоположностите се привличат, дори и в модата!

Звено за бързо реагиранеПартньорството със сакото е интригуваща история, която предлага съвсем различни сюжетни линии. Момичета, сакото е моден представител придобил характера на екзотичен хамелеон притежаващ толкова много образи. Освен в познатата официална трактовка той се развива и добре и на прикрития военен фронт. В мисия „Сексът и градът“ сакото успешно прибягва до стратегическото партньорство на късия панталон от деним. Да не забравяме, че индиговата материя е използвана и в армията извън фронтовата линия като облекло за ежедневни дейности. Маневрите на двата образа е повече от успешен и смело марширува не без помощта на модерни кубинки. Добавете колан с мъжки характер и мисията е изпълнена успешно и то по категорично секси план.

Игри на ума


 

View this post on Instagram

 

A post shared by @milano_streetstyle


Едно състезание е хубаво да бъде планирано, макар и готова за предизвикателства като е при шаха. Противоборството на черното и бялото може да бъде и интригуващо партньорство върху шахматното поле на модата. Къси бели панталони от деним са представител, който предлага множество стратегии особено сега, през лятото с непостоянен нрав. Спортният черен пуловер партнира перфектно в една такава хладна комбинация. Вероятно някои от вас ще кажат СКУКА! Но няма да сте прави – класиката може да бъде и интригуваща. Ключът е в играта на обемите и пропорциите, знаете го добре. Свободният силует на горната тъмна част поставя фокус върху краката – тази притегателна зона за всеки мъж. Продължете темата със сиви маратонки, цвят, който е комбинация от черно и бяло и се гмуркате в съвременния рафиниран образ на Лолита. А ако с един неочакван ход замените спортните обувки с такива на висок ток променяте тотално стратегията на играта. Шах и мат – лесно, бързо с намигане към класическото черно и бяло.

Пясъчна буря


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Heather (@heatherly.dawn)


Нека да е лято! Макар и с непостоянен характер пясъчните дестинации прегръщани от водата ни очакват. Освен задължителните бански днешният солист е просто задължителен, не само защото не заема много място в багажа. Той е един от основните  модни акорди. И колкото по-непретенциозен е, толкова по-добре! Дори и на пръв поглед да са с ниско социално потекло, стар чифт разръфани и срязани панталони, те носят онзи първичен и непретенциозен, толкова завладяващ чар. Недопустимо е да не се възползвате от него, върху банския на плажния бар или с широка риза за вечерна разходка той е просто идеален. Именно, защото е лишен от капризен характер той може да се забавлява и със сламена шапка, и с бейзболна, и с високи сандали – онези с които ще повишите нивото на прилива в нощните барове.

Боен клуб


 

View this post on Instagram

 

A post shared by aurelia (@m.avrelia)


Нека да обърнем внимание и на бермудите с дължина до коляното. Въпреки, че има опасност с такава версия визуално да скъсите дължината на краката този силует също има място в стайлинг тактиките. Факт е, че тези дължини са характерни повече за модели на силния пол, ако искате да покажете характер на мъжко момиче това е една от опциите. Но ако ще го играете по мъжки заложете на още един елемент от класическия костюм от три части. Елечето от деним на голо в близък или еднакъв цвят коригира успешно височината. Елементарно и хитро! Задайте ритъма на играта с базисни маратонки и високи чорапи в бяло и балансирайте с женствени бижута. Няма как да не се отворят вратите на всеки мъжки клуб или сърце. Няма да крия, вниманието ни задържат жени със силен характер.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by @milano_streetstyle


Безгрижни и приятелски настроени шортите от деним са добре приети почти навсякъде. Ако сте хитра модна акула ще грабнете ножиците и ще превърнете омръзналите ви стари дълги джинси в jorts (така се наричат късите панталони от деним). Модерност без излишна инвестиция – какво по хубаво от това? А като си припомним и за наближаващите есен и зима по-разумно е да запазите част от летните модни финанси за предстоящия нов моден сезон. Крилатата фраза МАЛКОТО Е ПОВЕЧЕ тук се материализира по безапелационен начин!

Порция вдъхновение


 

View this post on Instagram

 

A post shared by @milano_streetstyle


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brighton Butler (@brightonbutler) 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hanna Ryan (@han__ry)


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fashionchick (@fashionchick)


Текст: Константин Стойнов

Снимки: Getty/Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Миди рокля с колан от SELF-PORTRAIT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен колан от SAINT LAURENT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дълъг елек от MAX MARA

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от ALTUZARRA

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

В петък заложете на удобството.

Ако сте пропуснали
Най-четени