Синьо между сезоните или за верните модни съюзи

x

„Синьото няма измерения, то е отвъд измеренията…“ – Ив КлайнВече е ставало въпрос за този цвят, но както се казва: „Старата любов ръжда не хваща.“ Определено има причини отново да се връщам към него, не само защото отдавна всеобщото мнение, че „синьото е за момченца“ е морално остаряло. То е онзи представител с толкова многостранен и гъвкав характер, че е прекрачило всички граници и правила. Въпреки възприемането му за най-студеният цвят той се асоциира както с чистотата, вдъхновението и искреността, така и с доверието и спокойствието. Той има своето специално място и в изкуството, вероятно точно заради своята символика. Един от водещите артисти на 20 век Ив Клайн е бил обсебен от този цвят. Дори е патентовал своя версия на него – синьото на Ив.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yves Klein (@yvesklein_archives)
То е като интригуващ калейдоскоп на нашите асоциации – дали на безкрайните нюанси на морето и небето, или на зимните деликатни и мразовити оттенъци. Така, че не е нужно да бъдем обсебени като Ив Клайн от точно определен негов вариант. Нито да робуваме на текущите модни тенденции. С избора на какъвто и да е вариант от тази палитра винаги ще сте в десетката. Е, поне като за начало – как, с какво и при каква ситуация го избираме не е маловажно. Нека да погледнем от височината на подиумите, дефилирайки успешно по градските улици.

Вечно партньорствоКласиката си е класика, но в безкрайната палитра от нови версии определено е лишена от скучен характер. Да, става въпрос за любимия на всички деним! Колкото и да говорим за него винаги има какво да се каже и какво той да покаже. Денимът съществува във всякакви цветове, но нека да се фокусираме върху гравитационното поле на синьото. Активният му живот включва силуети напомнящи за строго официални събития, офис варианти с риза, пола или панталон, асиметрични решения дори във връхното облекло или варианти на препи естетиката. Патриархалният му образ с кафяви шевове е толкова наложен, че всяка комбинация или аксесоар в тази гама е сигурен подход. Е, нужно е малко внимание върху наситеността на отделните сегменти в модната мозайка, но вярвам, че владеете тези тънкости на стила. Очевидно трябва да се замислим дали негово височество денимът не е способен да създаде свой собствен базисен гардероб, но нека не прекаляваме, засега.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Trends Spotter (@trendsspotter)По мъжки?

Ризата дълги години се е считала за една от емблемите на мъжествеността. Смята се за символ на спокойствие, увереност и сила.  Но се очаква, и то не от днес, да сте мъжки момичета. Затова така наречената класическа риза се е настанила удобно в гардеробите ви. Тези от вас, които са със силен характер и ум като бръснач имат и една в син вариант. Белият представител си е класика и е с неизменно присъствие, но тази в син вариант сериозно оспорва тази власт. Ако все още плуваме в лятото тъмните нюансите напомнящи за капитанските униформи е различното и впечатляващо. Отплавало далече от фриволното и понякога твърде игриво светлосиньо. В комбинация с бял панталон за прохладните сутрини или вечери, визията сърфира на върха на най-високата модна вълна.  Вариантът на това тъмносиньото без проблеми се адаптира в градска и офис среда. Светлите варианти са не по-малко успешни макар и доста по-популярни. Знаете обаче, че всичко в въпрос на комбинация. Във вариантът на риза не пренебрегвайте и силата на райето. То може да е доста игриви и при точната пропорция в аутфита поразяващата женственост не се губи.

Преплетени сюжети


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Trends Spotter (@trendsspotter)


Никой вече не е наясно дали закъснялото лято не прави опити да предаде властта на есента. Утрините и вечерите често са прохладни а това налага включването на нов герой в модната сага – пуловерът. Естествено фокусът пада върху фините варианти, а не върху обемните им зимни събратя. Как ще се развие фабулата е изцяло във ваши ръце. Това налага обаче да проведете и удачния за вас кастинг. Лек широк издължен пуловер със свободен характер се оказва непретенциозно изискан с поддържащата роля на кант от черна дантела и класически черни обувки на ток. Отвъд тази визия на този участник се доверява дори Вики Бекъм – следвана от много от вас. Това само по себе си е достатъчна причина да не пренебрегвате финия пуловер, естествено в синьо.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Trends Spotter (@trendsspotter)Междузвездни войни


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Trends Spotter (@trendsspotter)


Модните битки в тенденциите често прерастват в истински войни. Някой дали е наясно, колко точно марки се борят за нашето внимание? Мащабите на тези схватки са доста големи, чудя се  как се побират на родната планета, макар и глазирани в приветлив за окото вид. И в този контекст отбелязвам, често се случва култови продукции от големия екран да са вдъхновение за дизайнерите. Силно преработени, понякога несъзнателно вдъхновение те са факт, който не е редно да пренебрегваме. За предстоящите студени есени дни и мразовита зима връхните облекла от изкуствена кожа с косъм са в челната редица на бойната линия. Те винаги са ми напомняли на  модернизирана версия на образа на Чубака от незабравимата сага Междузвездни войни. И какво лошо има в това? Късите версии в космически сини варианти са топла версия на споменатия по-горе персонаж. Благородният им цветен характер е за предпочитане пред истеричния нрав на фуксията! Замислете се, този вариант е мъдра и уютна инвестиция подлежаща на множество стилистични роли.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Trends Spotter (@trendsspotter)


Финални щрихиСинята палитра е с модерен и силен характер не само при шедьоврите на облеклата. Тяхната уверена мощ се простира и в богатия ареал на аксесоарите, тези без които всяко стилистично решение е незавършено. Обувки, чанта, шапка или шал притежават мощта да превърнат и най-базисната визия на съвсем друго ниво. Даже само да замените класическите черни обувки на ток с такива в тъмносиня версия и минавате няколко линии напред в модните редици. Не само дизайнерите са наясно, че финалните акценти са от жизнена важност. Дори само да смените връзките на „задължителните“ бели маратонки в нюанс на синьо и визията с любимите ви дънки се променя драстично. Работата с детайла е толкова забавна и почти с магична сила, така че се заиграйте с подкрепата на синята гама. Няма как заклинанието ви за стил да не се получи!
Не приемайте синьото като даденост, то е една отделна вселена! Могъща палитра, която ако използвате смело и умело няма как да напуснете скоростната лента на модата. Да си творец по душа е и призвание, и умение, и наличие на характер. Бъдете творци, пред които се прекланят и имитират, никак не е трудно в нюансите на този влиятелен цвят! Знаете, модата не опира само до облеклата и аксесоарите. Синьото е дори верният благороден партньор в интериора, който носи спокойствие и уют. А ние всички го заслужаваме, така че забравете за обичайните залози – доверете се на този колорит и ще сте сред печелившите. 

View this post on Instagram

 

A post shared by AI Design (@ai_designinc)


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bluerider ART (@blueriderart)


Текст: Константин Стойнов

Снимки: Getty/Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кожени обувки на висок ток TOM FORD

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от кашмир KHAITE

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки от FRAME

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер тип поло THE ROW

Пуловер тип поло THE ROW Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Уверени в градската джунгла.

Ако сте пропуснали
Най-четени