Суеверията, безвъзвратно свързани с модата

x

Преходът между две поредни години е празник, който в повечето страни по целия свят се отбелязва с шумни празненства. Традицията повелява да има шампанско, да има музика, фойерверки, а хората да танцуват и празнуват до сутринта. Разбира се, ние харесваме тази традиция и за нищо на света не пропускаме да се подготвим, подобаващо за нея. Има още няколко неща, които не пропускаме – суеверията. През годините те лека-полека се превръщат в интересно допълнение на традициите за онези, които им вярват. Ето няколко интересни суеверия, които са измислени с намек за лайфстайла и модата – теми, които силно присъстват в ежедневието ни.

Нека започнем от дрехите с категоричното: Те трябва да са нови! Хората по света просто вярват, че Новата година трябва да се посрещне с ново облекло, за да се отбележи пресният старт за нашите цели и начинания. Ние приветстваме това суеверие и вече имаме по един тоалет, който чака своя звезден миг в гардеробите ни.И пак за дрехите: Нека са червени! Напълно разбираме опасенията и страховете ви от това всички да се появят, облечени в червено в новогодишната нощ, и да загубите индивидуалността си между различните нюанси на този цвят. Затова просто може да заложите на… червеното бельо като опция. В много култури червеното се смята за цвят, който носи щастие. То присъства в много митове и легенди, има го по много национални флагове и дори по нашите традиционни мартеници. Така че не забравяйте вашето червено, модно късметче у дома в нощта на 31 декември.

За онези от вас, които ще почувстват желание да пуснат пералнята на 1 януари, ще кажем само едно: Не го правете! Има поверие, че ако изперем дрехите си в самото начало на годината, ще отмием късмета си, а това  вероятно няма да доведе до нищо добро. Не че прането ни е фикс идея точно на тази дата, но човек никога не знае кога и как една жена може да реши да го направи.

Италианците имат поверие, че в нощта срещу Нова година трябва да се изхвърли нещо старо през прозореца. И тъй като няма как това да бъде старият скрин, в името на суеверието често се изхвърлят стари дрехи. Звучи като кощунство срещу модата, но винаги може да се намери алтернатива и на тази традиция, ако решите да я практикувате – изхвърлете някой стар елек или кухненска престилка. Не сме сигурни  как този акт ще се приеме от съседите ви, пък и не успяхме да разберем аргументацията защо италианците са стигнали до решението да изхвърлят покъщнина през прозорците.Не бива да подарявате ръкавици, не само по принцип, а особено в навечерието на Нова година. Поверието идва от Великобритания, където през Средновековието ръкавицата била обвързана с цял списък от суеверия. Според хората, които никога не правят такъв подарък, ръкавиците носят лош късмет. Аргументация тук също липсва, но ако сте харесали един чифт от аксесоара за ръце, поне ги купете за себе си.Модно е да сме щастливи, така че не забравяйте и за поверието, че точно в 00:00 часа трябва да целунете някого. Целувката в полунощ би трябвало да ви донесе много любов и щастливи мигове през Новата година. На всички, които вярват в любовта и силата на целувките, пожелаваме да имат някого, когото да целунат.

Весело посрещане на 2014 и не забравяйте, че трябва да сте красиви, усмихнати и заредени с много позитивни емоции.

Текст: Стефи Стоева

Снимкa: Press

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Черни кожени сандали от SAINT LAURENT

Черни кожени сандали от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен клъч от SAINT LAURENT

Кожен клъч от SAINT LAURENT Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Тениска от ALEXANDER MCQUEEN

Тениска от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Рокля, люляци, романтика…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ