Ватираните панталони – хитът на зимата

x

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miu Miu (@miumiu)


Топли пухени якета, обемни меки пуловери, високи ботуши съпътствани от огромни очила напомнящи на ски маски! Всичко изброено веднага създава образ за покрита със сняг планина, стръмни бели склонове и чаша ароматен чай с грог. Явно стилът apres-ski е на върха на модния хребет всеки зимен сезон. Ватираните якета с капитонаж са обичайните непромокаеми и топли партньори при ниски температури. На тях вече съм обръщал внимание, но понеже в модата всяко нещо търпи своята логична трансформация никак не е изненадваща появата и на ватираните панталони с игриви шевове. Този нов хит в облеклото е набрал такава скорост, че смелият му шус достига и до „павираните писти“ на градовете. Там където претендентките за голямата купа на стила се надпреварват чрез всевъзможни интерпретации. Стартът бе положен от Miu Miu а стилистичното тълкуване не се забави, представи ни го Елена Перминова. Модна икона на Русия представи днешния ни герой в партньорството с плетен топ, тип сутиен, и равни ботуши на платформа.Видно е, че освен своите изявени практични качества ватираните панталони с капитонаж са сред хитовете на сезона очакващ с готовност множеството стилистични интерпретации.

С почит към историята


 

View this post on Instagram

 

A post shared by October (she/her) (@heyheyhotdog)


Голямото влияние на 70-те е тук! Десетилетието, което е събирателна точка на хипитата, пънкарите и феновете на диското. От този рог на изобилието ви представям разкроените панталони с по-ниска талия, които се вписват в днешната тема. Абстрактните натрапчиви елементи са и стряскащи, и странно привличащи вниманието – заигравайте се с тях, но умно! Съобразете се със своите лични предпочитания и индивидуални особености на тялото.

Карамел с ванилияКомбинацията на различни варианти на бежово и бяло е на границата да се превърне в скука, поне за някои. Този микс обаче е намерила достойно място в заветния БАЗИСЕН ГАРДЕРОБ. Няма нищо лошо да заложите на него – печелившата зона се намира между баланса на материи и пропорции. Широко палто с „паднал“ разкроен ръкав, панталон с капитож и бял къс топ. Играта на дължини, подчертана от деликатната ивица плът над талията мигновено превръща визията в интригуваща. Скъсената дължина в бяло е център на цялата композиция, която тук е изключително добре балансирана с бели обувки. Адмирации!

Последни есенни листаДа! Всички с борим да запазим спомена за последните есенни дни, окъпани в слънце и килим от паднали листа в живописна топла гама. Нека тази борба да продължи и на стилистичния фронт. Нали осъзнавате, че ватата е редно да бъде между два слоя плат, през които да преминават укрепващите шевове на капитонажа? Е тук можете да изградите необичайна и успешна стратегия. Панталон в млечен нюанс на военно зелено и вътрешен допълнителен плат на забавни детски мотиви, е един игрив и привличащ вниманието сблъсък. Нежните амазонки на модния фронт се нуждаят точно от това, да не забравят детското в себе си! Балансирайте внушението на малки момичета с деликатна като материя блуза с флорални мотиви и имате перфектния микс, който не подлежи на възрастова категоризация.

За лекотата на обемаКато съм подхванал зеленото ще продължа с него, само че в доста по-мащабен контекст. Широките ханшове отново се възприемат за изключително женствени. Ако търсите категоричния съвременен силует интерпретиращ пясъчен часовник сте го намерили. Роклите ала New Look на Диор вече са малко банални, не мислите ли? Разширяването по линията на бедрата чрез панталон прави талията да изглежда по-малка. А ако добавите и колан ще подчертаете още повече силуета. Приобщете и една бяла риза и влизате веднага във висшата модна лига.

Мащабно решение


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Doozy Fashion (@doozy_fashion)


Дойде време за комбинациите от горна и долна част на днешния моден представител. Тенденцията оувърсайз се запазва през последните години в различни интерпретации. Така че, обърнете й внимание в контекста на днешната тема. Представям ви едно успешно графично решение, с което ще покорите улиците на града. Внимавайте обаче за баланса между черното и бялото – нека единият цвят да бъде водещ, а другият съпътстващ. Това е принцип и при изобразителните изкуства, който е добре да прилагате и във изграждането на вашия личен стил. Акцентът от аксесоар, нужен на всяка визия, също не е нужно да бъде в допълнителен цвят. Заигравката с използваната палитра, но добавяне на допълнителен елемент, като букви, показва, че сте от ранга на най-добрите познавачи в завладяващата модна игра.

Вижте и още няколко примера за съчетаване на капитонираните панталони.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Minna Sinervo (@minimaaria)


 

View this post on Instagram

 

A post shared by FAB 208 NYC (@fab208nyc)


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cotton Candy (@cotton.candy.atelier)


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cotton Candy (@cotton.candy.atelier)


Текст: Константин Стойнов

Снимки: Getty/ Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Освен бански, не ни хрумва какво друго да облечем днес.

Ако сте пропуснали
Най-четени