Величествен Couture от Valentino, Givenchy и Giambattista Valli

x


Последните дни в Париж сякаш ни върнаха с машина на времето в златната ера на Couture спектаклите – 1947-1957. Когато висшият шев си проправял път сред останалите изкуства. Трите ревюта, за които ще поговорим днес, ни припомниха защо модата привлича 700 000 посетители в музей с една експозиция и защо има Оскар за дизайн на костюми към най-зрелищните продукции на годината. Модата е триумф на фантазията, който ще ни възхищава, докато ни има. И докато подобни дефилета продължават да се случват:

VALENTINO

Кралската колекция по време на актуалната Couture седмица в Париж. Едни няма да спрат да обожествяват полуголата Наоми Кембъл на финала на спектакъла. Други пък (като нас) дни и седмици ще сънуват сънища, потънали в каскади от тюл, органза и дантела.  Пиерпаоло Пичоли докара до сълзи Селин Дион в публиката. Колко дизайнери в днешно време всъщност могат да се похвалят, че са имали на ревюто си аплодисменти от Раф Симънс, Джамбатиста Вали, Кристиан Лубутен, Клеър Уейт Келър и самия Валентино. Говорим за сензация – ни повече, ни по-малко. Пиерпаоло Пичоли показа симфония от цветове и водопади от лукс, създадени изпод великанския екип на Valentino. Иска ни се и ние да бяхме на първия ред и да подсмърчаме от умиление.


GIVENCHY

Латекс и дантела – ключовите елементи в последната колекция на Клеър Уеит Келър. Продължението ни понесе из галерия от неочаквани кройки, обеми и деколтета дълбоки като душата ни… добре де, поне ни се иска и тя да има такива мащаби. Категорично дизайнерката е отбора на модерните интерпретатори на кутюра. Но е и сред малцината, които ни печелят с почерка си.


GIAMBATTISTA VALLI

Тези рокли трябва да си имат собствен замък и да се извеждат по коридорите му поне три пъти на ден за разходка. Също трябва да им се организират балове, вечери, оперни спектакли и каквото още им е нужно, за да си блестят подобаващо пред публика. Сигурни сме, че метрите плат, нужни за оживяването им от скица до готов шедьовър, го докарват до стряскаща цифра. Както и часовете ръчен труд, които са попили преди да се срещнат със светлините на прожекторите за своята лична премиера. 14 години история са напълно достатъчни на Джамбатиста Вали, за да превърне работата си в култ и да влезе не само в учебниците, но и в сърцата ни.


Текст: Александра Тошева

Снимки: Vogue

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Макси рокля от REBECCA VALLANCE

Макси рокля от REBECCA VALLANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шапка от MAISON MICHEL

Шапка от MAISON MICHEL Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Ленен панталон от NICHOLAS

Ленен панталон от NICHOLAS Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс дънков панталон от KSUBI

Къс дънков панталон от KSUBI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

И август, и понеделникът се нуждаят от едно и също – цветове. Ярки, по възможност!  

Ако сте пропуснали
Най-четени