Провокация, твоето име е Viktor & Rolf!

x


Всяка колекция на Виктор Хорстинг и Ролф Сньорен оставя дълготрайни впечатления след края на  ревюто. Още помним дефилето от 2015 г., на което моделите носеха маски на кукли, както и онова от 2017 г. с емблематичната рокля-креват, която продължава да се появява периодично в социалните мрежи. Моделите на Viktor & Rolf не са просто дрехи, те са сценография!

За новата си колекция, която дизайнерското дуо показа преди броени дни на Седмица на модата в Париж, вдъхновението идва от Instagram поколението. Пищни рокли с провокативни послания за всяка житейска ситуация, с които дизайнерите минават на viral ниво. Моделите от колекцията са цветни и наподобяват на сладкарски изделия, изработени от тюл и украсени с послания, вдъхновени от меме-културата, интернет и свръх употребата на изявления и слогани в модата през последните години.„I’m not shy I just don’t like you” („Не съм срамежлива, просто не те харесвам“) е едно от посланията, изписани върху обемна бяла рокля, а друга – безкрайно дълга и изработена от сини и бели  къдрици от тюл, заявява категорично „NO“ с ярко червено букви, заемащи почти половината от предната част на дрехата.

Обемна рокля в отровно зелено е украсена с „Амстердам“ и огромно листо марихуана и успешно може да послужи за луксозна туристическа реклама, докато „F* This I’m Going to Paris“  и роклята с надпис „Freedom“ тепърва ще бъдат използвани като лозунги в Instagram и Facebook.Без колебание си запазваме ярко розовата „Get Mean“, както и тази с цветовете на дъгата, носеща категоричното послание „Leave Me Alone“. Моделът с надпис „No Photos Please“ със сигурност ще се появи в близките месеци и в публикациите на не един инфлуънсър, а „I am My Own Muse“ вече е собственост на певицата Риана.

Като се замислим, напоследък не сме виждали толкова много тюл на едно място! Но това все пак са рокли за съвременни принцеси, нали?!
Текст: Нора Атанасова

Снимки: Viktor & Rolf

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Плисирана макси рокля от CHLOÉ

Плисирана макси рокля от CHLOÉ Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Златна гривна от CAROLINA BUCCI

Златна гривна от CAROLINA BUCCI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожена чанта за през рамо от ISABEL MARANT

Кожена чанта за през рамо от ISABEL MARANT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сребърна фиба за коса от DOLCE & GABBANA

Сребърна фиба за коса от DOLCE & GABBANA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Не просто неделя, ами празнична неделя – идеално време за ефирни рокли!

Ако сте пропуснали
Най-четени