Внимание – горещо етно на хоризонта

x


Затворете очи и си представете как отваряте вратите на гардероба си. А там стоят подредени цветовете на любимите ви пътешествия. Дрехи, напоени със спомени и емоции. Изминали хиляди километри, за да ви срещнат и да останат с вас у дома, може би завинаги. Дрехи съкровища, които ви връщат обратно като на лента в едни от най-щастливите ви дни на пътешественици.

Коприна от Япония, украсена с най-фините рисунки, изпречвали се пред погледа ви. Коприна, която докосва с всичката си нежност всяка извивка по тялото ви. И ви кара да се чувствате поне за кратко като най-чувствените и изкусителни гейши, стъпвали някога по земята.

Шарки, изписани в далечна Индия и цветове, целунати от слънцето и засияли в парещооранжево, захаросанорозово и кървавочервено. Шепи мъниста и пайети, строени в стройни редици изпод крехките, но сръчни ръце на непознати, които никога няма да срещнете. Но ще пазите даровете на таланта и традициите им.

Перата, украшенията, заемките от природата и още от наследството на индианските племена също успяват да се прелеят в съвременния прочит на модата. И да ви донесат онова диво усещане за първично щастие и стремеж към свобода за бурните ви души. Сплитате косите си на плитки и ги украсявате с перца и проблясващи цветни мъниста, нанизани с внимание.

Наричат Африка Черния континент, а тя сякаш ни опровергава с най-топлите, наситени и вълнуващи цветове, докоснали се до гардероба ни. С прецизни, хипнотизиращи и майсторски принтове, където никъде другаде не сме срещали, а преди не сме и сънували. Богатство за погледа и различен превод на царствеността, какъвто само Африка може да разтвори шепи и да ни поднесе.

Шаловете долетели при нас отдалече превръщаме в корони от нежни тъкани, в екзотични тюрбани или фини ленти за коса. Вече знаем как да ги преобразяваме и в огромни панделки.

Миксираме етно съкровищата ни и постигаме визия, изпълнена с безценна еклектика, наситена с вълнение и спомени. И магията на кътчетата, до които сме имали щастието да се докоснем.

Не бива да се страхуваме от ярките и предизвикателни за вниманието цветове. Вместо това нека отпразнуваме с тях многообразието и красотата на света, пръсната наблизо и далеч.

Топлите месеци са най-подходящото време да отворим вратите на гардероба и да пуснем на свобода всичките си етно красоти. И не забравяйте – бижутата, по много, масивни и характерни, безкрайно им отиват.

Текст: Fashion Inside

Снимки: styledumonde, vogue.fr, vogue.es, vogue.fr, collagevintage, teampeterstigter 

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Вълнено палто от GUCCI

Вълнено палто от GUCCI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Ски панталон от PERFECT MOMENT

Ски панталон от PERFECT MOMENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер поло от мериносова вълна от CHLOÉ

Пуловер поло от мериносова вълна от CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Аксесоар за коса с перли от LELET NY

Аксесоар за коса с перли от LELET NY Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Кое е най-подходящото време да носим червено? Декември, разбира се!  

Ако сте пропуснали
Най-четени