Подаряваме книги на 24 май! Кои са победителите от нашата игра?

x

 

 

 


 

В днешния празничен ден почитаме българската писменост и култура и не ни остава нищо друго, освен да раздаваме подаръци. Книги, разбира се! И още нещо – ще ви предложим още едно приятно четиво, подходящо за лятото, но за това след малко. Първо победителите!

Преди около месец нарекохме нашето предизвикателство така: „Открийте скрития символ, спечелете вълнуващо книжно приключение”. Четири седмици търсехте ятовата гласна, скрита в наши публикации. Да, знаем че не беше трудно и се надяваме, че сте се забавлявали модно и красиво през това време. Участниците обаче бяха много повече, отколкото са подаръците ни, така че трябваше да изберем само трима от тях. Направихме го със случаен жребий, забавлявахме се и сега идва още по-интересната част – да обявим кои от вас ще си имат по една нова книга от Fashion Inside и издателство Colibri. Ето кои са те:

 

Лиляна Георгиева получава книгата на Мини Гастел „Легендата Версаче”

Александрина Терзиева си взима „Стокхолмската октава” на Карън Енгелман

Стела Михова си спечели книгата на Натали Нотомб „Да убиеш бащата”

 


 

 


 

Благодарим ви, че бяхте толкова много, че ни усмихнахте не по-малко и ни зарадвахте предпразнично. С победителите ще се свържем по телефоните и имейлите, които сте ни оставили, за да уточним как да си получите празничните подаръци, а за останалите препоръчваме произведението по-долу…

 


 

 

 

 


 

„Ама как може да съм в среща и да обяснявам по телефона, че съм в среща? На хората секретарите им обясняват, че са в среща, не самите хора, които въобще не би трябвало да могат да обясняват нищо, след като са в среща.

Отправих се към училището и сега вече ме чоплеше отвътре да позвъня и да разбера за какво е обаждането. Брайън беше пратил сценария на две продуцентски компании и те го отхвърлиха. Но може би някоя риба беше захапала стръвта.

Преборих се с неудържимото желание да позвъня на Брайън и да му кажа, че срещата е приключила без време, но реших, че много по-важно е да съм точна за Мейбъл: ето каква грижовна и отговорна майка съм.”

„Бриджет Джоунс: Луда по онова момче“ е заглавието, от което извадихме този забавен откъм разсъждения откъс. Книгата, посветена на ежедневните неволи на една иконична героиня, покорила вниманието на милиони жени по всички краища на света, излиза от печат на 26 май и горещо ви я препоръчваме като четиво за разтоварване след тежък ден.

 


 

 

 

 


 

Третата книга за Бриджет Джоунс на Хелън Филдинг (превод: Надя Баева, 392 стр., цена 18 лв.) ни запознава с нова фаза от живота на прочутата дама. Тук тя открива предизвикателствата на средната възраст: отглежда с гръм и трясък малчуганите Били и Мейбъл, същевременно пише филмов сценарий и се радва на компанията (или се тормози от отсъствието) на трийсетгодишното си гадже. Освен това взема категоричното решение да се примири с тиранията на социалните мрежи, да отслабне с 14 килограма и да смени обичайната пижама на кученца с подобие на секси нощничка.

 


 

 

 

 


 

На 26 май ще се появят и новите издания на първа и втора книга за неподражаемата лондончанка: „Дневникът на Бриджет Джоунс“ и  „Бриджет Джоунс: На ръба на разума“, в превод на Савина Манолова.

Родена през 1958 г., английската писателка Хелън Филдинг печели популярност покрай радостите и тревогите на своя забележителен персонаж. „Дневникът на Бриджет Джоунс“ първоначално излиза като анонимна вестникарска колонка в “The Independent”, едва през 1996 г. е публикуван романът, който, редом с продължението си, жъне неимоверен успех. Екранизациите с участието на Рене Зелуегър, Хю Грант и Колин Фърт светкавично се превръщат в блокбастъри. Трите романа за Бриджет Джоунс, тази щура представителка на новия феминизъм, доказват триумфално таланта на Филдинг като сладкодумен разказвач с неповторимо чувство за хумор и самоирония.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Colibri

Вижте още:

10-дневно модно предизвикателство, което ще ви извади от зоната на комфорта

Между редовете на метаморфозата: църквата, превърнала се в книжарница

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Кожена чанта Le Grand Chiquito – JACQUEMUS

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Осмелявате ли се?

Ако сте пропуснали
Най-четени