Ретрограден Сатурн от 06 април до 25 август 2017г. (I част)

x


За Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей и Риби прочетете тук

Вече многократно сме споменавали, че Сатурн има свойството да създава силни акценти в полето, което се намира, като изисква да се създадат нови правила и норми, за да сме по-устойчиви, също – да се разплатим със стари дългове… Не случайно Сатурн се нарича: „изпълнител на Съдбата”, „Владетел на Времето” и т.н….

От края на 2014 до края 2017 година Сатурн е в Стрелец, косигнифатор на въпроси, свързани с международни пътувания, граници, закони, висока квалификация, философски, религиозни вярвания… Както се вижда – транзита на Сатурн в този сектор не остана незабелязано, а последиците, трансформациите, които предизвика, после прорастват от „основа”, постепенно през идните поне 7 години, въпреки че цикличността е много по-дълга – 28 години, но с корекция през 7 години… И така, когато стане ретрограден Сатурн, изискванията да положим повече усилия, за да стабилизираме и разрешим теми от определена сфера на живота ни става много по-остра, императивна, съответно – грешки и пропуски се наказват доста по-строго, понякога жестоко. Сатурн изисква поемане на по-големи отговорности, способност да се планира в по-дългосрочна перспектива, като се изгради план-график, не се изпускат целите от поглед, действа се упорито и безотказно, стъпка след стъпка, без да се отказваме пред трудности. Тогава и накрая, Сатурн възнаграждава – с по-голяма сила, устойчивост на духа или в чисто материален аспект /физически и/или финансов/, защитава авторитета за дълго, изгражда стени, които могат да предпазват – буквално и в преносен смисъл.

Става ясно в общ план къде акцентира Сатурн, изисква преразглеждане, изправяне на стари грешки, търсене на варианти при ретроградния си ход. Сега към това прибавям и индивидуален нюанс, според зодиакалния знак:

Овен

Ретроградният ход на Сатурн ще изисква търсене-намиране на варианти при разглеждане на спорни казуси – юридически, но не само. Те може също да се отнасят до професионалната ви квалификация, необходимост да разширите хоризонтите пред вас, да си гарантирате по-светло и предвидимо бъдеще, като преподпишете договори, общувате с хора извън близкото ви обкръжение, влиятелни личности, роднини, решите казуси относно местоживеене… Вероятно това няма да е винаги лесно, но ако се концентрирате върху подобни задачи, после наградата ще е голяма и задължително ще повиши авторитета ви, социалните ви позиции и т.н.

Телец

Ретроградният ход на Сатурн изисква да се концентрирате върху теми, отнасящи се до финансовото ви състояние и по-специално въпроси, отнасящи се до кредити, уреждане на наследствени и/или имотни дела, също – подкрепа от страна на партньори /лични или делови/. Всички гореспоменати въпроси могат да ви натоварват повече от обикновено, но също така успешното, приоритетно справяне с тях, ще са повод за дългосрочни успехи. Изградете си стратегия, потърсете/намерете варианти – ще имате подобна възможност, дори и това да ви отнема повече време и енергия. Обратното би означавало значими трансформации, но извън контрола ви, отнемане на вид независимост.

Близнаци

Ретроградният ход на Сатурн ви връща към стари и неразрешени въпроси, отнасящи се до партньорските ви отношения. Изглежда, че през идните няколко месеца ще се налага да сте по-гъвкави в общуването, да търсите варианти, които да скрепят връзката ви, а не обратното. Докато Сатурн е в Стрелец, на вас ви се налага да промените начина си на общуване, така че да съумеете да заздравите или съградите по-дълготрайни съюзи. Най-силно се тества тяхната устойчивост при Ретрограден Сатурн – точно, а когато се премине този своеобразен изпит, после могат да стана особено здрави… Не издържали „проверката на времето” ще отпаднат от живота ви.

Рак

Ретроградният ход на Сатурн ще изисква да сте по-организирани и отговорни – буквално в ежедневието. Вероятно ще трябва да пренаредите приоритетите и ангажиментите си поради някаква промяна, но тенденцията после ще повиши авторитета ви на работното място, ще ви направи и по-независими в кариерното развитие и не само. Същевременно, докато е ретрограден Сатурн, следва да не се противопоставяте с шефове и други лица, от които зависи изкачването ви по-йерархичната стълбичка, вероятно ще има фигура или обстоятелство, която ще гълта голяма част от вниманието ви. Докато е ретрограден Сатурн – пластовете в това поле се пренареждат, подходящо време да търсите и намирате варианти, които ще ви помогнат да се справите с горепосочените приоритети, ще имате подобен шанс. Несправянето с подобни задачи ще ви подтикне да смените работното си място, длъжност и т.н.

Лъв

Ретроградното движение на Сатурн ще ви накара да се концентрирате върху сърдечните ви връзки – с партньори, приятели, пораснали деца, ако имате такива. Възможно е през това време да се налага да обръщате повече внимание на любимите си същества по различни поводи – връзките ви се нуждаят от скрепване или пък около тях ескалират промени, които се отразяват и на вас, изискват да се концентрирате, да им помагате и т.н. В някои случаи може да изпитате колебания относно вашата привързаност, чувства и/или да се чувствате не достатъчно обичани и т.н. Докато е ретрограден Сатурн е полезно да се набележат слаби звена в горепосочената сфера на влияние, а също – да се търсят/намират по-дългосрочни решения, като не губите от поглед съответно – по-далечни цели и перспективи в сърдечните ви дела. Помислете на какви компромиси сте готови, как ще ви се възвърнат, в какво следва да инвестирате, да жертвате и т.н.

Дева

Ретроградното движение на Сатурн ще изостри някои нерешени казуси, отнасящи се до вашия дом и семейство. Това може да са обтегнати взаимоотношения с близките ви, които не търпят повече отлагане, а изискват да се разрешат с по-решителни действия, търсене/намиране на компромиси и варианти. Също имотни казуси, необходимост да помагате на член от семейството ви, да инвестирате в дома си, да определите местоживеенето си и т.н. Приоритетите, които ескалират при ретрограден Сатурн не са от вчера, те са ясни, но докато е ретрограден Сатурн можете да се възползвате от алтернативи и обходни пътища, които ще застават пред вас, а вие ще решите коя посока да изберете…

За Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей и Риби прочетете тук

С любезното съдействие на Хороскопи Астро ЕМ horoskop-astrom.com

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пола тип молив от ALTUZARRA

Пола тип молив от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Oversized жилетка от MIU MIU

Oversized жилетка от MIU MIU Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Вторник е ден за нови тенденции!

Ако сте пропуснали
Най-четени