3 кафетерии по Уес Андерсън

x

Филмите на Уес Андерсън са живителната ни доза приказки за пораснали деца. Не можем да си представим съвременното кино без чудатите му образи, абсурдните му обрати, запазената роля на животните в лентите му. И тези цветове, всичките тези цветове, превърнали се във визитната му картичка по света. Само си спомнете за “Гранд хотел Будапеща” и “Фантастичният мистър Фокс”. Хвърляме тях срещу въображението ви, за да не изброяваме поименно цялата му филмография.

Уес Андерсън е сам по себе си явление и огромно влияние за толкова много артисти, пръснати на няколко континента. Почеркът му запленява дизайнери, фотографи, визуални гении, а и не само. Архитектурата и интериорният дизайн също проявяват приемственост към естетиката на щурия режисьор.

3 кафетерии опитват да претворят атмосфера ала Уес Андерсън и да ни потопят в духа на филмите му. Като за целта майсторски са се постарали да поканят своите клиенти сред адски изпипан интериор. Първата ни спирка по следите на тези великолепни места е Китай.

The Budapest Café в Чънду, Китай

Не само името може да ви подскаже какво да очаквате в този малък пастелен оазис. Стига ви да хвърлите половин поглед върху снимките му, за да кимнете сами на себе си и да отсъдите – да, тук Уес Андерсън има пръст за вдъхновението как да изглежда това място. Бива си го! Минало и футуризъм си организират среща на 4 (или малко повече) цвята. Любопитно е, че интериорът си “ The Budapest Café” дължи на студио базирано в Мелбърн, Австралия – студио Biasol. На това му казваме кросконтинентално сътрудничество от запомнящ се клас.
Superbaba във Виктория, Канада

Споделихме ви, че Уес е тачен по целия свят, а вие ще видите, че никак, ама никак не преувеличаваме. Следващият ни стоп ни отвежда в Канада към уютния проект Superbaba – място за свежа ливанска храна, пресни сокове и ароматно кафе. Можем само да гадаем каква и колко заплетена е историята около появяването на това място, но със сигурност знаем едно – кой е “виновен”, за да изглежда така интериорът. Магьосниците са Studio Roslyn с адрес отново във Ванкувър.
Pink Zebra в Канпур, Индия

Розовото гони по петите немирната зеброва шарка на едно фантастично кътче в Канпур, проектирано от Renesa Architecture Design Interiors Studio. Специфичната палитра и налудничева симетрия няма как да не ви напомнят за мистър Уес Андерсън и неговата развинтена до особен предел фантазия. Хубаво място е Pink Zebra, прищя ни се да изпием по едно там.
Текст: Сияна Заимова

Снимки: Facebook, Lauren D Zbarsky.

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Плисирана макси рокля от CHLOÉ

Плисирана макси рокля от CHLOÉ Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Златна гривна от CAROLINA BUCCI

Златна гривна от CAROLINA BUCCI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожена чанта за през рамо от ISABEL MARANT

Кожена чанта за през рамо от ISABEL MARANT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сребърна фиба за коса от DOLCE & GABBANA

Сребърна фиба за коса от DOLCE & GABBANA Може да купите от тук

Look of the day

~ LOOK OF THE DAY~

Розовото не е просто цвят, то е философия за живота!

Ако сте пропуснали
Най-четени