5-те най-забележителни арт инсталации на 2013 година

x

 

Изкуството е най-необятното проявление на човешкия ум, което не познава граници и има толкова различни форми, колкото и различни гледни точки. Ние избрахме да ви представим 5 такива, дебютирали през изминалата година. Привлякоха вниманието ни със своите необичайност, сложност и изключителна красота.

 


 


Дом в рамките на дома

В Националния музей на модерното и съвременно изкуство (MMCA) в Сеул се намира Home Within Home Within Home Within Home Within Home (Дом в рамките на дома, в рамките на дома, в рамките на дома, в рамките на дома – бел.ред.), който е реплика 1: 1 на домовете, в които дизайнерът Do Ho Suh  е живял. Традиционният корейски дом на артиста е „сложен” в по-модерна сграда, а именно първият му апартамент в Щатите.

 


 


В Орбита

В музея K21 Standehaus в Дюселдорф, Германия, аржентинският  артист Tomas Saraceno представя най-голямото си и най-амбициозно произведение. Огромната мрежова конструкция е разположена на 25 метра височина. Посетителите имат възможност да се изкачват върху гигантското стоманено творение, което е на три нива. Мрежата тежи  3 тона, а в нея са разположени половин дузина сфери и PVC балони.

 


 


Колелета завинаги

Тази година китайският  артист Ai Weiwei представи нова версия на своята инсталация Forever Bicycles (Колелета завинаги – бел.ред.) в Торонто. За създаването ѝ са използвани 3 144 колелета, подредени на 100 фута по дължина и 30 – по ширина.

 


 


Дъждовната стая

Rain Room (Дъждовната стая – бел.ред.), създадена от Random International, дава възможност да изпитаме удоволствието от  дъжда, но без да се намокрим. В момента инсталацията се намира във временна галерия в Ню Йорк, разположена до известния MoMA музей.

 


 


Безкрайната огледална стая

Стотици разноцветни LED светлини, закачени на различни височини и висящи от тавана до пода, превръщат  една стая в олицетворение на вечността. Кубовидна форма и огледална облицовка обединяват начало и край, за да може границите да останат единствено в съзнанието ни. Сюрреалистичното творение е дело на Yayoi Kusama и може да бъде видяно само и единствено в галерията на David Zwirner в Ню Йорк.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Черни кожени сандали от SAINT LAURENT

Черни кожени сандали от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен клъч от SAINT LAURENT

Кожен клъч от SAINT LAURENT Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Тениска от ALEXANDER MCQUEEN

Тениска от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Колко официално е достатъчно официално?

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ