Black&White

x

 

 


 

Ако можеше някак онези кутии с разноцветни коледни играчки, събирани през годините, да изчезнат. Ако можеше и гирляндите в червено, лилаво и синьо, купувани в близкото и по-далечното минало,  да се изпарят от дрешника… За да имаме повод за промяна. Рядко разполагаме с нужните енергия, време, идеи и пари, за да започнем начисто с декорацията.  Коледа е сред най-традиционните и консервативни празници и просто не ни хрумва да направим нещо съвършено ново и екстравагантно. Вместо това  отново вадим старите играчки от прашните кутии и подреждаме елхата такава, каквато я помним от детството си. Ако погледнем старите снимки,  вероятно ще бъде истинско дежа вю.

 


 

 


Трябва ли днес да избера концепцията на коледната декорация, категорично ще е много различна – и в украсата има моди, също като в гардероба. Като начало ще е само в един цвят или максимум два. При това не традиционните – червено, синьо, златно и сребърно, а в черно и бяло. Само черно и бяло, дори за коледното дръвче.

 


 

 


Това цветово решение може да се разиграе в различни стилове: с панделки, пера, висулки и камъни в бароков дух, с дървени звезди, текстилни сърца и гирлянди от дантели в рустик стил, с геометрични триъгълници, квадрати и кръгове в минимализъм.


 


Вярно е, че тази концепция не е за всяко жилище – определено не подхожда на топла и уютна къща в стил „планинска хижа“ в дърво. По-скоро е за изчистен интериор в духа на осъвременената класика или пък за апратамент с лаконична, модерна естетика в монохромна студена тоналност.


 


Защо черно и бяло? Защото контрастът винаги е красив със своята графичност, защото носи усещане за зима с нейните снежни полета и почернели дървета, защото звучи луксозно, но в добрия смисъл на думата – луксозно като вкус и идея. А и навява романтични асоциации със старите филмови ленти в черно и бяло.


 


Коледа в черно и бяло само на пръв поглед изглежда елитарна и непостижима идея. Всъщност, играчки и елхи в тези цветове лесно се намират, просто трябва да се потърсят и подберат. Дори обикновеното домакинско фолио ще влезе в употреба за някои довършителни работи, като панделки и ленти. А защо да не метнете върху елхата и собствените си бижута в тези цветове? Когато декорацията е създадена с вдъхновение и настроение, празникът изглежда по друг начин.

текст: Антоанета Баева

снимки: Unsplash

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Боти от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Боти от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична миди пола от BRUNELLO CUCINELLI

Асиметрична миди пола от BRUNELLO CUCINELLI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Жилетка от кашмир и вълна от ALTUZARRA

Жилетка от кашмир и вълна от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнено поло от CHLOÉ

Вълнено поло от CHLOÉ Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Коженото яке – must have за всеки повод.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ