Black&White

x

 

 


 

Ако можеше някак онези кутии с разноцветни коледни играчки, събирани през годините, да изчезнат. Ако можеше и гирляндите в червено, лилаво и синьо, купувани в близкото и по-далечното минало,  да се изпарят от дрешника… За да имаме повод за промяна. Рядко разполагаме с нужните енергия, време, идеи и пари, за да започнем начисто с декорацията.  Коледа е сред най-традиционните и консервативни празници и просто не ни хрумва да направим нещо съвършено ново и екстравагантно. Вместо това  отново вадим старите играчки от прашните кутии и подреждаме елхата такава, каквато я помним от детството си. Ако погледнем старите снимки,  вероятно ще бъде истинско дежа вю.

 


 

 


Трябва ли днес да избера концепцията на коледната декорация, категорично ще е много различна – и в украсата има моди, също като в гардероба. Като начало ще е само в един цвят или максимум два. При това не традиционните – червено, синьо, златно и сребърно, а в черно и бяло. Само черно и бяло, дори за коледното дръвче.

 


 

 


Това цветово решение може да се разиграе в различни стилове: с панделки, пера, висулки и камъни в бароков дух, с дървени звезди, текстилни сърца и гирлянди от дантели в рустик стил, с геометрични триъгълници, квадрати и кръгове в минимализъм.


 


Вярно е, че тази концепция не е за всяко жилище – определено не подхожда на топла и уютна къща в стил „планинска хижа“ в дърво. По-скоро е за изчистен интериор в духа на осъвременената класика или пък за апратамент с лаконична, модерна естетика в монохромна студена тоналност.


 


Защо черно и бяло? Защото контрастът винаги е красив със своята графичност, защото носи усещане за зима с нейните снежни полета и почернели дървета, защото звучи луксозно, но в добрия смисъл на думата – луксозно като вкус и идея. А и навява романтични асоциации със старите филмови ленти в черно и бяло.


 


Коледа в черно и бяло само на пръв поглед изглежда елитарна и непостижима идея. Всъщност, играчки и елхи в тези цветове лесно се намират, просто трябва да се потърсят и подберат. Дори обикновеното домакинско фолио ще влезе в употреба за някои довършителни работи, като панделки и ленти. А защо да не метнете върху елхата и собствените си бижута в тези цветове? Когато декорацията е създадена с вдъхновение и настроение, празникът изглежда по друг начин.

текст: Антоанета Баева

снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Слънчеви очила от FENDI

Слънчеви очила от FENDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от SELF-PORTRAIT

Рокля от SELF-PORTRAIT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от Erdem

Блуза от Erdem Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Ciao, понеделник! Готови сме за модни приключния!

Ако сте пропуснали
Най-четени