Boom Boom…

x

 


Ретро креслата на американската дизайнерка Кристин Делвекио успяват да разчупят матрицата на клишето и скуката. Шик, модерни, иронични,  оригинални и забавни, те са истинска находка за хората със слабост към дизайна. Невероятен е усетът и  смелостта, с които дизайнерката смесва cartoon културата и модерните идоли с тежкия и пищен ретро стил.


 

 


Вдъхновението за Boom Boom Chairs са изисканите мебели от периода от 20-те до 70-те години на миналия век и разкошните тъкани с живописни разцветки, които дизайнерката открила в различни хотели и модни салони по света. Името дошло от известната стара песен  Chick-a-boom-chick-a-boom.


 


Всъщност, всяка колекция се състои от напълно автентични, реставрирани и  обновени антикварни столове от САЩ и Европа. Кристин Делвекио ги преобразява изцяло, като използва текстил по неин собствен проект. Ярките цветове, веселите сюжети и необичайните, изискани текстури са ориентирани основно към дамската аудитория.

 


 


Всяко кресло от колекцията е шедьовър и уникат, който не се дублира и има етикет, подписан от самата дизайнерка и членовете на екипа, участвали в създаването му. Бройката, разбира се, е лимитирана.

 


 


Кристин Делвекио е била 24 години в текстилната индустрия. Дългият й опит, усет и вкус, дават като резултат тази уникална колекция, която без преувеличение можем да наречем  изкуство.

текст: Антоанета Баева

снимки: Еtsy

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Понеделник в летен вариант.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ