Чиста природа

x

 


Плоскостите от пресовани дървесни частици, слепени с различни лепила (ПДЧ, МДФ) формираха основата на обзавеждането в близкото минало. Дизайнерските решения в интериора, обаче драстично се промениха през последните две години. Ламинатите и  пластмасата отстъпиха място на материалите с естествен произход. Причините за това са новото еко съзнание и новият лайфстайл, в който водещо е желанието за живот, близък до природата, и за здравословна среда.


 


Последният проект на украинското архитектурно студио Ryntovt Design – Home in the Log Cabin материализира тенденцията за екологичност на  жилищата. Всичко в този дом е с естествен произход. Обзавеждането е от дървен материал от региона (особено важен детайл, когато се говори за екологичност, тъй като транспортирането означава вредни емисии и средства). Мебелите са изработени от майстори с голям дял ръчен труд (избегнати са вредните емисии от големите технологични производства и е осигурена работа на местни хора). Финишите – обикновено най-отровната част от всяка фабрично произведена мебел, са на водна основа.


 


Мебелите са максимално опростени и функционални, без никакви излишества. Мислени са с идеята да изпълняват по няколко функции, за да се пести от обзавеждане. Усещането за природа се подсилва с природни картини и общото впечатление е, че се намираш в гора. Натурално, просто, чисто и спокойно – мечтата на голяма част от изтормозеното градско население и тренд със силен потенциал .

 текст: Антоанета Баева

снимки: http://www.ryntovt.com/

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Боти от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Боти от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична миди пола от BRUNELLO CUCINELLI

Асиметрична миди пола от BRUNELLO CUCINELLI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Жилетка от кашмир и вълна от ALTUZARRA

Жилетка от кашмир и вълна от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнено поло от CHLOÉ

Вълнено поло от CHLOÉ Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Коженото яке – must have за всеки повод.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ