Чиста природа

x

 


Плоскостите от пресовани дървесни частици, слепени с различни лепила (ПДЧ, МДФ) формираха основата на обзавеждането в близкото минало. Дизайнерските решения в интериора, обаче драстично се промениха през последните две години. Ламинатите и  пластмасата отстъпиха място на материалите с естествен произход. Причините за това са новото еко съзнание и новият лайфстайл, в който водещо е желанието за живот, близък до природата, и за здравословна среда.


 


Последният проект на украинското архитектурно студио Ryntovt Design – Home in the Log Cabin материализира тенденцията за екологичност на  жилищата. Всичко в този дом е с естествен произход. Обзавеждането е от дървен материал от региона (особено важен детайл, когато се говори за екологичност, тъй като транспортирането означава вредни емисии и средства). Мебелите са изработени от майстори с голям дял ръчен труд (избегнати са вредните емисии от големите технологични производства и е осигурена работа на местни хора). Финишите – обикновено най-отровната част от всяка фабрично произведена мебел, са на водна основа.


 


Мебелите са максимално опростени и функционални, без никакви излишества. Мислени са с идеята да изпълняват по няколко функции, за да се пести от обзавеждане. Усещането за природа се подсилва с природни картини и общото впечатление е, че се намираш в гора. Натурално, просто, чисто и спокойно – мечтата на голяма част от изтормозеното градско население и тренд със силен потенциал .

 текст: Антоанета Баева

снимки: http://www.ryntovt.com/

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петък е, личи си по усмивките.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ