Чиста природа

x

 


Плоскостите от пресовани дървесни частици, слепени с различни лепила (ПДЧ, МДФ) формираха основата на обзавеждането в близкото минало. Дизайнерските решения в интериора, обаче драстично се промениха през последните две години. Ламинатите и  пластмасата отстъпиха място на материалите с естествен произход. Причините за това са новото еко съзнание и новият лайфстайл, в който водещо е желанието за живот, близък до природата, и за здравословна среда.


 


Последният проект на украинското архитектурно студио Ryntovt Design – Home in the Log Cabin материализира тенденцията за екологичност на  жилищата. Всичко в този дом е с естествен произход. Обзавеждането е от дървен материал от региона (особено важен детайл, когато се говори за екологичност, тъй като транспортирането означава вредни емисии и средства). Мебелите са изработени от майстори с голям дял ръчен труд (избегнати са вредните емисии от големите технологични производства и е осигурена работа на местни хора). Финишите – обикновено най-отровната част от всяка фабрично произведена мебел, са на водна основа.


 


Мебелите са максимално опростени и функционални, без никакви излишества. Мислени са с идеята да изпълняват по няколко функции, за да се пести от обзавеждане. Усещането за природа се подсилва с природни картини и общото впечатление е, че се намираш в гора. Натурално, просто, чисто и спокойно – мечтата на голяма част от изтормозеното градско население и тренд със силен потенциал .

 текст: Антоанета Баева

снимки: http://www.ryntovt.com/

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка кожена чанта от CHLOÉ

Малка кожена чанта от CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели боти от MONCLER

Бели боти от MONCLER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черно поло с копчета от BALMAIN

Черно поло с копчета от BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Животинските принтове като отправна точка за днешния аутфит.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ