DIBLA DESIGN AWARDS – думата има журито

x

Националното съревнование за интериорен дизайн Dibla Design Awards 2018, организирано за трета поредна година от платформата „Дибла“, е вече в разгара си и само два месеца ни делят от церемонията по награждаването, която ще се проведе на 21 ноември 2018 г. в Sofia Event Center. Стандартната регистрация за участие в конкурса е с краен срок 30 септември, а късната – до 10 октомври. Участието в съревнование от нивото и мащаба на Dibla Design Awards ще допринесе за професионалното развитие и разпознаваемост на включилите се. „Дибла“ очаква кандидатурите.

За високото ниво на конкурса и тази година ще гарантира международно жури, съставено от 16 опитни експерти, които ще оценяват постъпилите за участие проекти. Екипът на „Дибла“ потърси трима от тях, за да споделят своите виждания за съвременния дизайн, перспективите му за развитие, както и да дадат ценни насоки към кандидатите.


Хасегава Аой

Хасегава Аой вече e „в свои води“ във формата ДДА и за втора година е част от журито. Екипът на „Дибла“ високо цени опита й като ръководител на магистърската програма за интериорен дизайн в Академия „Домус“, Италия, както и многобройните й интериорни решения, съчетаващи изкусно познанията й за светлинна композиция и комбиниране на различни материали.

За втора поредна година сте част от журито на съревнованието. Коя категория намирате за най-предизвикателна? А коя – за най-перспективна и защо?

За мен най-предизвикателната категория е жилищният интериор, тъй като в общия случай той е по-класически и по-малко новаторски. При него архитектът трябва да се съобрази с нуждите на клиента. В същото време, жилищните проекти могат да бъдат и доста радикални и напредничави, стига само проектантът да прояви различен подход и да анализира поведението и потребностите на клиентите си.

Колкото до най-перспективната категория, в миналогодишното издание на съревнованието забелязах интересни и оригинални изпълнения на офисни пространства. Работната среда драстично се променя в глобален план и именно тази категория може много точно да отрази постъпващите новости.


Кристиян Дуйкарт

Кристиян Дуйкарт – президент на FESPA и управляващ директор и основател на Retail Communicators, специалист по визуални съобщения, работещ с редица прочути световни марки. Главен изпълнителен директор и съсобственик на две от най-големите компании за външен печат в Белгия.

Какви перспективи дава интериорът за развитието на съвременната графика и печат?

Интериорният дизайн дава живот на съвременната графикa и печат. Живеем в свят на персонализиране, в който хората искат да се чувстват различни, марките искат да изглеждат различно, личното преживяване на клиента е от ключово значение в съревнованието между физическите и електронните магазини. Интериорният дизайн добавя стойност към печата, а в замяна печатът предлага неограничени технически и оригинални решения.


Иво Димитров

Иво Димитров е идеен автор на някои от най-успешните и популярни проекти и начинанияна Платформата. За оригиналните идеи и решения със сигурност му помага и арсеналът от разнообразни знания, придобити от опита му като консултант и посредник във взаимодействието между административни, културни и делови организации и институции (включително в мебелния бранш) в България и Китай.

 

Вие сте част от Платформата от самото й зараждане – какво смятате, че наложи появата на формата Dibla Design Awards?

Още от самото начало амбицията ни беше да подпомагаме дизайнерската професия, да откриваме нови хоризонти пред добрите специалисти в нея и по този начин да правим бранша истински професионален, а средата, в която всички живеем, работим и почиваме – по-приятна и удобна. ДДА по естествен начин се появи като венец на работата ни през годините – нашата и на проектантите. С Наградите ние показваме равнището на дизайна, отдаваме заслуженото на някои от най-забележителните творци в бранша, стремим се да даваме стимул на всички колеги да работят професионално, с ентусиазъм и самочувствие.

Текст и снимки: Dibla 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Пуловер с къс ръкав от Valentino

Пуловер с къс ръкав от Valentino Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от VALENTINO

Чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от VALENTINO

Еспадрили от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля с английска бродерия от VALENTINO

Рокля с английска бродерия от VALENTINO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Бежов тренч, деним, кецове – простотата, от оято всеки гардероб има нужда.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ