Добре дошли в бъдещето с Nuvola Lavazza

x


Новият централен офис на Lavazza в Торино притежава абсолютния потенциал да се превърне в една от задължителните за посещение забележителности в града. Проектът на стойност 120 милиона евро е дело на четвъртото поколение от семейство Lavazza с помощта на сериозни авторитети от света на архитектурата, кулинарията, сценографията и дизайна. В него участие вземат архитектът Чино Дзуки, Феран Адриа, Фредерико Занаси, Данте Ферети и Ралф Апелбаум.

Нека ви разкажем повече за концепцията на внушителната сграда. Под един покрив тя обединява гурме ресторант, интерактивен музей, мащабна зала за събития, иновативно бистро, археологически разкопки и Институт по приложни изкуства и дизайн (IAAD). Всичко това, разгърнато  върху площ от 30 000 квадратни метра.

Пространството се нарича Nuvola Lavazza, в буквален превод от италиански Nuvola означава облак. Мястото представлява много повече от новия централен офис на световноизвестната компания с традиции в изкуството за смесване на кафето, които датират от началото на 20-и век. Lavazza е глобален посланик на автентичното италианско кафе. А Nuvola Lavazza се издига, за да приема различни форми спрямо разнообразните си роли. Авангардната офис сграда е проектирана така, че да носи комфорт на служителите, поднесен с уважение към околната среда. Гурме ресторантът, част от комплекса, символизира нова философия на безгрижието и неформалното споделяне на вкусове и ястия, както и модерен прочит на съвременната италианска кухня. Защото хубавото кафе и хубавата храна са повече от добра комбинация. Пък и същинска религия за италианците. И не само.

Музеят на територията на Nuvola Lavazza има мисията да ни въведе елегантно във вселената на кафето и успехите на компанията, постигнати през 120-годишната ѝ история. В сградата се намират и видими останки на раннохристиянска базилика. Минало и бъдеще, обединени в едно – красиво послание, поднесено дори още по-красиво и изпълнено в материя.

Ето как нагледно проектът на архитекта Чино Дзуки вдъхновява хората, насърчава диалога, предлага не само бизнес, но и социални, и културни изживявания. Nuvola Lavazza има “корени в бъдещето”. Всъщност това е цялостна екосистема, която черпи сила от миналото и нова енергия от бъдното, инспирирана от необходимостта от непрестанни иновации.

Джузепе Лаваца, вицепрезидентът на Lavazza допълва концепцията: “Искахме Nuvola Lavazza да бъде много повече от ефективен и иновативен централен офис на модерна компания. Това е огромен портал, свързващ компанията, града, в който сме основани, и над 90 страни, в които Lavazza функционира. Точно в Торино и в района Аурора, в който решихме да продължим да се разрастваме. Затова Nuvola e също и израз на нашата решителност и желание да станем лидери в иновациите, растежа и просперитета на общността и мястото, с което влизаме в контакт. Nuvola дава обновена и енергична приемственост на бизнеса на Lavazza: символ на отговорност и споделяне, където хората общуват, работят заедно, създават и обменят идеи, обсъждат и комуникират със света”.

А ние намираме, че именно светът се нуждае от повече смислени сгради като тази – атрактивна не само с архитектурата и функционалността си, но и с всички идеи, които стоят зад нея. Адмирации за проекта. С удоволствие бихме се отбили до Nuvola Lavazza при следващия си road trip из Италия.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Lavazza

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Пуловер с къс ръкав от Valentino

Пуловер с къс ръкав от Valentino Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от VALENTINO

Чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от VALENTINO

Еспадрили от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля с английска бродерия от VALENTINO

Рокля с английска бродерия от VALENTINO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Успешна нова седмица и… take it easy!

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ