Когато коледната украса срещне фън шуй изкуството

x

Почти неусетно дойде онова време от годината, когато изваждаме празничната украса от шкафовете и декорираме домовете си, за да внесем допълнително чувство на уют и топлина. И празничност, разбира се! Понякога обаче в желанието си да използваме всичко, което привлече вниманието ни, може да прекалим малко или повече с цветовете, блясъка и светлините. А какво ще кажете тази година да подходите към коледната украса по един малко по-различен начин? Възползвайки се от основите на древното изкуство фън шуй, например! Водейки се от няколко лесни „правила” ще може да внесете допълнителна хармония в дома и душата си и не на последно място – да разпределите по-лесно декорацията из стаите. Нека опитаме заедно…


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Christmas Decorations (@christmas_decorations_ideas) на


Едно дръвче в главната роля

Коледната елха често е наричана „сърцето на дома”, а украсяването й е кулминационен момент в подготовката за празника. Изключително важно според принципите на фън шуй обаче е мястото, на което ще разположим коледното дръвче. Според древното китайско изкуство, различните посоки, очаквано имат и различни „сили”. Така например най-подходящото място за  елхата е източната част на дома, за да привлечете здравето и семейното благополучие. Ако искате да привлечете парите и изобилието, то тогава разположете коледното дърво в югоизточната част, или изцяло в южната – за просперитет и успехи. Колкото до източната част на дома, там елхата също ще се чувства уютно. Това е посоката, отговаряща за кариерата и професионалните успехи. Оставяме ви да изберете сами това, от което най-силно имате нужда…

Бонус съвет: Не забравяйте да превърнете украсяването на елхата в споделено семейно занимание, това със сигурност ще ви донесе много положителни емоции, където и да е разположено самото дърво.


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Christmas Decorations (@christmas_decorations_ideas) на


За всяко желание – цвят

След като сте избрали мястото на елхата е време да помислите и за украсата й. Преди да си кажете: „Това е лесно!”, бързаме да ви кажем: „Не съвсем!”.  Или поне не и според фън шуй, където цветовете са основен фактор за функционирането на философията. В зависимост от това как комбинирате цветовете и  колко ярки нюанси изберете, то може да ги използвате като катализатор на положителната, или на отрицателната енергия. Очаквано всички се стремим да привлечем максимално повече положителни вълнения, заради това ви предлагаме кратък цветен справочник, на база на който може да изберете тазгодишната украса:

Сребърно и златно – едва ли някой може да си представи цялата празнична еуфория без поне един от тези цветове. Дори и да не сте голям фен на блясъка, намерете му място в декорацията, защото той привлича парите и слава. Късмета – също.

Червено – това не е просто най-често срещаният цвят през декември, ами е и цветът на живота, радостта, любовта и щастието. Достоен е да бъде празничен, няма спор!

Синьо – макар този представител на цветната палитра да се смята за студен, той всъщност е много уютен и се свързва с постоянството е верността. А признаваме си – е и доста приятно разнообразие от всичко класическо и коледно.

Лилаво – именно това е цветът, който често е наричан „по-щастлив”, дори от червения. Не можем да бъдем напълно сигурни в това, защото обичаме и двата цвята. Според фън шуй обаче лилавото е цветът на креативността, лоялността и богатството. Ами, как да не го харесваш!

Розово – обикновено светлия и нежен цвят се слави и като много успокояващ, създаващ положителни вибрации и носещ радост. Не си го представяйте обаче само в захаросано-зимна атмосфера, той е символ най-вече на романтиката!

Бяло – какво всъщност е зимата без асоциация с белия цвят? Намерете му място на всяка цена, защото той символизира чистота и новото начало.

Бонус съвет: В какъвто и цвят да изберете декорацията тази година, не пропускайте да си купите поне една нова играчка за елха. Символично!


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Christmas Decorations (@christmas_decorations_ideas) на


Коледа навсякъде в дома

Елхата е готова – чудесно! Включете светлинките и се заемете с декорацията на останалите стаи. Да, разбира се, че и останалите стаи имат нужда от декорация. Избрана със (с)мисъл, естествено:

Кухнята

Дръжте червеното и синьото далеч от кухнята! Може и да ви изненадахме, но експертите по фън шуй съветват да не използваме тези два цвята в коледната декорация на кухнята. Далеч по-добра идея би било да поставим жълти или зелени орнаменти, които символизират природата и хармонизират водата и огъня. Друг подходящ начин да внесем спокойствие в пространството за хранене е като сложим купа с портокали и канелени пръчици, върху масата. Защо точно портокали ли, ами защото те стимулират мисълта и имат силата да подобряват настроението. Пък и поддържат имунитета през студените месеци. Колкото до канелата – тя е баланс и като аромат, и като елемент.

Всекидневната

Продължаваме с всекидневната, която обикновено е душата на дома и мястото, което събира всички членове на семейството заедно. Дори нещо повече –  според фън шуй практиката точно в дневната се сбъдват желания, затова е препоръчително да поставим коледното дърво именно в тази стая. То и по принцип това си е най-логичното място за една елха – там, където ще можем най-пълноценно да се радваме на празничната й украса. Заедно!

Спалнята

Декорацията в спалнята обикновено е сведена до минимум и най-често е символична, фън шуй експерите обаче съветват каквото и да сложим в стаята, в която спим, да бъде винаги по две. И задължително разположено симетрично! Така украсата и/или декорацията ще символизира единството на мъжа и жената в дома и ще хармонизира максимално пространството.


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от 365 DAYS OF CHRISTMAS ❄️ (@christmas_channel) на


Без значение в колко цвята ще бъде украсата ви, колко високо ще бъде коледното дръвче или дали всички светлинки светят в синхрон, не забравяйте, че Коледа преди всичко е време за благодарност и споделеност. Бъдете с близките си, споделяйте смеха и усмивките, създавайте спомени – това е може би  най-добрата рецепта за щастие, според всички философии, култури и изкуства…


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Santa Claus (@santaclaus_________) на


Текст: Ани Георгиева

Снимки: Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени