Фън шуй за любов

x

 


 

 

Любов, любов – търсим я, искаме да е по-съвършена, опитваме да я задържим по-дълго и все ни се струва, че ни се изплъзва. Фън шуй може да помогне и на романтичния ви живот, твърдят посветените в това учение за постигане на хармония в дома. Важно е правилата за подредба на жилището да се спазват не само в спалнята. Като начало, опитайте да видите дома си през очите на евентуалния или настоящ партньор – какво ще види той? Дали чиниите в мивката и купищата списания, разпилени по пода, които на вас ви се струват артистичен хаос, биха му харесали? Никой не иска  да сте обезумяла домакиня, която постоянно обикаля с парцала, но постоянната бъркотия предполага, че ви липсва фокус и внимание – качества, които са фактор в хармоничните отношения. Ако се справите с лошите си навици вкъщи, това със сигурност ще се отрази на целия ви живот.

Ако домът е пълен със семейни снимки или още по-лошо, автопортрети, това също може да отблъсне бъдещ партньор. Да, наистина, сигурно искате да се намери някой, който да обича вас и вашето семейство, но той може да се почувства излишен в тази среда.

Домът въздейства на всички сетива. На обонянието също – ако в него има неприятна миризма или мирис на старо, прашно и застояло, дори да е отлично подреден, няма да въздейства положително. Отворете прозорците и сложете ароматни свещи.

Не трупайте боклуци. Дори да са прибрани в шкафове и чекмеджета, събирането на ненужни, стари вещи не носи добра енергия. Разчистете, както бихте разчистили и личния си живот. И нали знаете фън шуй правилото – не складирайте нищо под леглото.

 


 


 

 

Най-подходящият цвят, който слага край на самотата, е червеното – от наситеното бордо до нежно розово. Напълнете вазите с божури. Изберете чаршафи с щампа на цветя, сложете покривка или пано на стената с флорални мотиви. Божурът символизира страст и плътска любов. Щом обаче връзката стане стабилна и изборът на партньор е решен, по-добре е да се заменят с ирис, рози или астри – символ на вярната любов. Друг знак на стабилни и хармонични отношения са жеравите, които може да присъстват като образи в спалнята. Птиците като цяло според фън шуй символизират щастлив брак. Вещите задължително трябва да са чифт. Добре е в спалнята да виси и „музиката на вятъра“ – метални пръчици, които звънят при полюшване. Порцелановите и кристалните вази според фън шуй носят щастие, радост и мир в съвместния живот. Ако са с правилна форма – с тънко гърло и широка основа, се смята, че улавят и събират позитивна енергия. Ако искате да заздравите отношенията с партньора, сложете на дъното на вазата няколко речни камъка, а ако ви е нужна романтика, поставете миди или раковини, след това сипете вода и подредете цветята. Вазите също трябва да са две, а ако счупите една от тях, това е лош знак. А двойка сърца от розов кварц според фън шуй е най-силният знак на любовта.

текст: Антоанета Баева 

снимки: Рress

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Мини рокля от GUCCI

Мини рокля от GUCCI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Късо яке от ALEXANDER MCQUEEN

Късо яке от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени сникърси от NEW BALANCE

Кожени сникърси от NEW BALANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от мериносова вълна и кашмир от ALTUZARRA

Пуловер от мериносова вълна и кашмир от ALTUZARRA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Днес сме слънчевото петно в градската среда.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ