Френско съвършенство отвътре: в дома на Louis Vuitton

x


Френската модна къща Louis Vuitton притежава огромно количество фабрики и ателиета. Но има една, която е най-важна от всички – разположена в тиха парижка улица и добре скрита от любопитните погледи.

За жалост, само виртуално се намираме в дома на Луи Вютон. Основната част на къщата е построена през 70-те години на XIX век. Обградена е от живописна градина, а вътре се е превърнала в импровизиран музей с редки предмети, които спират дъха.Тук се изработват легендарните сандъци и пътни чанти на бранда. Вратите са затворени, прозорците не са прозрачни, а журналисти се допускат само със специална покана и в определени дни от годината.

В ателието почти не се използват машини. Повечето от произведенията се изработват изцяло от човешка ръка. Вещите се създават с дълбоко внимание към детайла и сякаш от дъното на душата. Инструкциите за изработка са закачени по стените и не са променяни с години. Рамките и основата на сандъците се изработват от дървесина, която е устойчива на влага, за да не се деформират с времето.Всеки сандък може да бъде направен по индивидуален проект – според това какво ще пренася собственикът му – бутилки вино, шапки, бижута  предвидени са всякакви отделения. Единственото, което марката не създава, са ковчези. Независимо от предлаганите космически суми за тази услуга, тя не се предлага.Абсолютно забранено е да се снимат работниците. Ако се съгласят, само ръцете им могат да бъдат фотографирани. Някои от тях работят за Louis Vuitton повече от 40 години. Онова, за което всички посетители са единодушни, е огромната любов към детайла, с която се работи в ателието. Всяка вещ – от най-големия сандък до малките чантички – е направена прецизно от майсторите на Louis Vuitton.Текст: Fashion Inside

Снимки: Büro 24/7

Вижте още:

На гости у Avicii

Големи идеи за малки пространства

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бели boyfriend дънки от SAINT LAURENT

Бели boyfriend дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от ALEXANDER MCQUEEN

Чанта от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели сникърси от PRADA

Бели сникърси от PRADA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Гривна от розово злато с диаманти от CHOPARD

Гривна от розово злато с диаманти от CHOPARD Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Пожелаваме ви романтична неделя!

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ