Градина върху стената

x

 


Dilston Grove Gallery се намира в сграда на бивша черква. Дотук нищо ново – изоставени сгради по цял свят често се превръщат в арт центрове. Интересно е обаче  хрумването храмът на изкуството да се преобрази в истинска градина, при това вертикална. Концепцията е в духа на един от съвременните трендове в архитектурата – зелени системи, развити по вертикал. Най-често те са разположени по фасадата на сградата и служат за естествена изолация. Художниците Хивер Акройд (Heather Ackroyd) и Дан Харви (Dan Harvey) развиват тази концепция по неочакван начин, като покриват цялата вътрешна страна на Dilston Grove Gallery.


 


Художествената галерия е  в черква в югоизточен Лондон, строена през 1900 година.  През 1960-та  храмът е закрит и започва да се отдава под наем за ателиета и зали за експозиции, с което става един от важните центрове на съвременното изкуство в града. Идеята и усилията на Акройд и Харви превръщат бившата църква в истинско произведение на модерното изкуство. Двамата преобразяват вътрешните стени, като нанасят върху тях слой плодородна почва, закрепена със специална система, и посаждат семена на трева. Сега растителността, вече пораснала, създава неповторим интериор в зелени тонове. За растежа й спомага голямото количество естествена светлина, която влиза през прозорците и витражите, както и редовното поливане.


 


Стените – градина са единствени по рода си, но, както повечето хубави неща, изискват много усилия и редовна поддръжка. Затова интериорът на галерията ще бъде в този вид само още няколко месеца, след което очакваме нови нестандартни идеи от двамата художници.

 текст: Антоанета Баева

снимки: Press

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Роклята – универсално оръжие и за офис, и за почивка.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ