Интериорните тенденции, които ще останат актуални

x

Също като в модата, и в интериора днес е позволено всичко, а смесването на стилове и тенденции  дори  е препоръчително.  Трендовете преливат, развиват се, винаги има връщане назад, но с нова интерпретация и послание. Кои са най-устойчивите тенденции, които ще останат актуални и през следващата година? Отговорът винаги ще бъде субективен, но все пак практиката дава известна надежда за обективност: 

 


 

 


Светло дърво

Светлото дърво е база и концепция на голяма част от новите интериори. От боядисано в бяло дърво или пък от светъл фурнир и масив са подовите настилки и повечето от корпусните мебели. Дървото в светли нюанси се предпочита, защото от една страна изразява желанието за повече естествени материали, а от друга – стои леко и не натоварва пространството.   

 

Бяло

Бялото е абсолютен фаворит в интериорния дизайн. Използва са като основен тон и фон, върху който лесно се играе с цветни акценти. Бялото има много предимства – създава впечатление за по-голямо пространство, носи усещане за чистота, стои елегантно и леко.  

 


 

 


 

Еклектика

Еклектиката е друга силна тенденция, която дизайнерите все по-активно използват. Смесването на стилове е смело и свободно – етно с класика, провансалско с градско, пънк с барок…И в този тренд играта със стиловете се постига лесно с малки мебели и аксесоари на спокоен и неутрален тон. Идеята на еклектиката е да се създават пространства с характер, в които ексцентричното и традиционното са балансирани и омиротворени.  

 

Цветни акценти

Цветните акценти никога няма да излязат от мода. И през 2013 ще се използват силни цветни петна, които ще разнообразяват основния светъл неутрален фон. Акцентите обикновено са в аксесоарите и малките мебели, които лесно могат да се подменят според сезоните, модите и настроенията – декоративни възглавници и всякакъв текстил, съдове, единични стени , боядисани в активен цвят, кресла, табуретки, малки холни масички… Палитрата е силна и жизнерадостна – зелено във всичките му нюанси, жълто, синьо, червено.

(следва продължение)

текст: Антоанета Баева

снимки: Press

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Късо яке от деним със свободна кройка от Trendyol

Късо яке от деним със свободна кройка от Trendyol Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Гривна и обеци Amelia Parker

Гривна и обеци Amelia Parker Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от еко кожа с шагрен от Francesca Rossi

Чанта от еко кожа с шагрен от Francesca Rossi Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шал с животинска шарка от Oltre

Шал с животинска шарка от Oltre Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Дългите поли, с които завладяваме града.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ