Интериорните тенденции, които ще останат актуални

x

Също като в модата, и в интериора днес е позволено всичко, а смесването на стилове и тенденции  дори  е препоръчително.  Трендовете преливат, развиват се, винаги има връщане назад, но с нова интерпретация и послание. Кои са най-устойчивите тенденции, които ще останат актуални и през следващата година? Отговорът винаги ще бъде субективен, но все пак практиката дава известна надежда за обективност: 

 


 

 


Светло дърво

Светлото дърво е база и концепция на голяма част от новите интериори. От боядисано в бяло дърво или пък от светъл фурнир и масив са подовите настилки и повечето от корпусните мебели. Дървото в светли нюанси се предпочита, защото от една страна изразява желанието за повече естествени материали, а от друга – стои леко и не натоварва пространството.   

 

Бяло

Бялото е абсолютен фаворит в интериорния дизайн. Използва са като основен тон и фон, върху който лесно се играе с цветни акценти. Бялото има много предимства – създава впечатление за по-голямо пространство, носи усещане за чистота, стои елегантно и леко.  

 


 

 


 

Еклектика

Еклектиката е друга силна тенденция, която дизайнерите все по-активно използват. Смесването на стилове е смело и свободно – етно с класика, провансалско с градско, пънк с барок…И в този тренд играта със стиловете се постига лесно с малки мебели и аксесоари на спокоен и неутрален тон. Идеята на еклектиката е да се създават пространства с характер, в които ексцентричното и традиционното са балансирани и омиротворени.  

 

Цветни акценти

Цветните акценти никога няма да излязат от мода. И през 2013 ще се използват силни цветни петна, които ще разнообразяват основния светъл неутрален фон. Акцентите обикновено са в аксесоарите и малките мебели, които лесно могат да се подменят според сезоните, модите и настроенията – декоративни възглавници и всякакъв текстил, съдове, единични стени , боядисани в активен цвят, кресла, табуретки, малки холни масички… Палитрата е силна и жизнерадостна – зелено във всичките му нюанси, жълто, синьо, червено.

(следва продължение)

текст: Антоанета Баева

снимки: Press

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Боти от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Боти от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична миди пола от BRUNELLO CUCINELLI

Асиметрична миди пола от BRUNELLO CUCINELLI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Жилетка от кашмир и вълна от ALTUZARRA

Жилетка от кашмир и вълна от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнено поло от CHLOÉ

Вълнено поло от CHLOÉ Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Черно и бяло в една класическа комбинация.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ