Иво Димчев и One Dance Week ни отвяха!

x


Уикенда се гмурнахме в Капана на Пловдив, преливащи от шарено настроение заради феста, който се случваше в пределите на занаятчийския квартал. Вечерите обаче без колебание запазихме специално за One Dance Week. И още не можем да пробудим напълно от красивия сън, в който ни потопи видяното на сцената на Дом на културата “Борис Христов”. В събота вечер се състоя първото представяне пред българска публика на дебютния студиен албум на Иво Димчев – “Скулптури”. На сцената му партнираха четирима красиви като ангели танцьори – германка, французин, бразилка и индиец, както и Димитър Горчаков на пиано. Гласът на Иво е нещо, за което познатата палитра от хвалебствени епитети бледнее семпла и недостатъчна. Чутото изумява, настръхва и остава в ума ни да играе на криеница с дни след концерта. Стената на артиста във Facebook беше засипана с похвали, с които до една сме съгласни. Беше привилегия да се слеем с публиката на този фин спектакъл. И тайно си стискаме палци скоро да имаме щастието отново да чуем песните на тази ярка птица и на софийска сцена.

Неделя по залез отново бяхме чинно строени пред входа на залата, за да се насладим на вечерта на младите хореографи от Япония и Корея – Рури Мито, Бюнг Джин Ли, ГаЙонг Ли и Кюм Ан. Те ни представиха 3 магически мини спектакъла, а зрителите бяхме настанени директно на сцената под интимното осветление, за да усетим така ярко неразривната връзка между изпълнител и наблюдаващ. Съвременната танцова техника предполага майсторство, но не винаги обещава чувственост. А тъкмо това усетихме всички притаили дъх в тъмното. Докоснаха ни посланията за любовта, която пламва като факла и изстива като пепел, за близостта и разминаването на личните ни светове, за оголването на душата и тялото. Гледахме замаяно изящните движения на изпълнителите и съпреживявахме танцовите им истории. Приказка, разказана без думи. Но с душа и сърце.


Следващият уикенд ни се усмихва на хоризонта, а One Dance Week ни кани да се срещнем с огромния талант на Широ Такатани, който за първи път ще изнесе спектакъл в Централна и Източна Европа. Очаква се “Хрома” да се превърне в истинско събитие за танцовия свят. Не го пропускайте! Светлина и сенки ще затанцуват на сцената, а визуалните ефекти и мащабната графика ще следват всяка стъпка на изпълнителите, сякаш за да надделеят и да ги погълнат.

Текст: Александра Тошева

Снимки: One Dance Week

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пола тип молив от ALTUZARRA

Пола тип молив от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Oversized жилетка от MIU MIU

Oversized жилетка от MIU MIU Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Вторник е ден за нови тенденции!

Ако сте пропуснали
Най-четени