Изкуство за прозореца

x

 


Завесите могат да преобразят простанството: те променят цвета и интензитета на светлината, внасят усещане за уют, формират стила. Малко са хората обаче, които познават богатите възможности, които дава този важен текстилен аксесоар.

 


 

 


Като начало, самият корниз може да бъде от различни материали – дърво или метал с различни финиши – инокс, желязо, мед или от PVC материали, които наподобяват кристал или камък. Дизайнерският момент е в завършеците на корнизите с различни елементи – цветя, извити форми, глави на животни или изчистени геометрични фигури.

 


 

 


Самото перде може да бъде скроено и ушито по различен начин – право, със силен набор, който може да е по-ситен или по-едър, с волан отгоре, могат да се добавят дори  фигурални ефекти, като например ромбове, диагонали, зиг-заг. Дължината му обикновено е до пода или до перваза на прозореца, но сега са особено актуални по-дългите пердета, които се влачат по земята.

 


 

 


Окачването също дава разнообразие от възможности – платът може да е нанизан на корниза или да е закачен с рингове, които дават повече свобода на падането и движението на материята. Новост е пердетата да изглеждат като небрежно заметнати върху корниза (което, разбира се, не се постига с едно движение на ръката).


 

 


Особено важно за визуалното впечатление от пердето е аксесоарът, с който то се прибира встрани и точно тук е ключовото място за стила и дизайна на завесата. Кукички в бароков стил, халки, декорирани с камъни, цветя, панделки, пискюли, дебели колани… Възможностите са много. Важно е, когато мислите за този детайл от жилището, да знаете, че съществуват различни варианти, които могат да бъдат с голям принос за атмосферата на дома.

текст: Антоанета Баева

снимки: Рress 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Боти от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Боти от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична миди пола от BRUNELLO CUCINELLI

Асиметрична миди пола от BRUNELLO CUCINELLI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Жилетка от кашмир и вълна от ALTUZARRA

Жилетка от кашмир и вълна от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнено поло от CHLOÉ

Вълнено поло от CHLOÉ Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Черно и бяло в една класическа комбинация.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ