Как да имате красива маса за празника без много усилия

x

1-holiday-table

 


Погледнете на масата като на платно, върху което да покажете стил, изисканост и креативност. От този ъгъл нещата стоят така – след усилията и времето, които сте вложили в приготвянето на празничното меню, не съществува друг вариант освен то да бъде поднесено на една прекрасно подредена маса.

Идеите, които ще споделим сега с вас не са трудни за изпълнение, а крайният резултат ще ви спечели обожанието на всички присъстващи.


 

 


Започваме от цялостната подредба. В нея можете да заложите на традиционните за празниците цветови комбинации, в които са включени червеното, зеленото и бялото, може да ги съчетаете с бляскавите сребристо и златисто, които ще придадат на атмосферата допълнителна доза тържественост.


 

 


Добре е да използвате един основен свързващ елемент, който да присъства както в комплекта прибори за всеки гост, така и в различни зони по масата. Ако тя е дълга и правоъгълна, можете да разположите по цялото й продължение в средата декоративни елементи, като свещи, шишарки, борови клонки или фигурки, напомнящи за Коледа. Ефектни са комбинациите, в които се съчетава свежестта на естествените клонки или дървесни допълнения със светлината на свещите или лампичките. И двете умеят да придават празничност на масата.

Вижте още: Започнете от вратата. Свежи идеи за коледни венци


 

6-holiday-table

 


В зависимост от официалността на събирането, можете да изберете по-изчистен минималистичен стил, в който няма много допълнителни детайли или да заложите на дребни акценти с капка закачливост, които да създадат настроение за най-близките ви хора.


 

5-holiday-table

 


Ако искате масата да изглежда като аранжирана от професионалист е добре да поставите всички необходими за менюто чинии, купи и чаши още в самото начало, както и необходимите прибори за всяко от включените блюда. Това придава завършеност и ще ви спести пренасянето им няколко пъти.


 

15-holiday-table

 


 

17-holiday-table

 


 

10-holiday-table

 


А сега любимата ни част – детайлите. Подбрахме ги специално, защото са комплимент, който ще стопли сърцата на гостите ви и ще покаже вашия творчески подход при оформлението на празничната маса. Тези дребни акценти могат да бъдат поставени до или върху най-горните чинии в зависимост от останалата украса. Лесен и много ефектен вариант е сгъването на салфетките във форма на елха или червено-бели джуджета, които лесно може да направите сами с малко подготовка.


 

16-holiday-table

 


Друг също много красив вариант е да сложите приборите върху чинията и да ги завържете с панделка вместо да ги оставите на обичайното им място отстрани. Ако ви харесва добавете и малко листче с пожелание или късмет за всеки на масата, така още със сядането ще помогнете на гостите да се отпуснат и да се усмихнат широко.


 

3-holiday-table

 


Вместо панделка пожеланията си може да аранжирате с шишарки, ако имате тайни запаси от тях. С купуването на съответстващ цвят спрей можете да ги накарате да заблестят за минути. Но е добре да го направите поне ден преди събитието, за да може да изсъхнат и да намалее острия аромат, който обикновено имат оцветяващите средства.

Има само още едно важно условие, което ще направи подредбата безупречна – любовта и жланието, с които подготвяте всичко. Те ще останат с вас на масата докато празникът продължава.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Вижте още: 

В очакване на Коледа… с по-различен празничен календар

Venyx – бижута, които сякаш са уловили коледния дух

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка раница от SEE BY CHLOÉ

Малка раница от SEE BY CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Жилетка от мохер от ANN DEMEULEMEESTER

Жилетка от мохер от ANN DEMEULEMEESTER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Леопардова пола от ALAÏA

Леопардова пола от ALAÏA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Въпрос на правилен акцент!

Ако сте пропуснали
Най-четени