Когато талантът е всичко

x

Има такива истории, в които талантът определя посоката. Най-често към върха. И тези петима дизайнери са доказателството, че ако наистина си добър в нещо, просто е въпрос на време да успееш. Защо сме сигурни? Защото всеки от тях е явление в света на интериора, без да са завършили специално образование. Тук обаче трябва да подчертаем, че и петимата са изминали пътя си на обучение самостоятелно, за да достигнат именно този прийом на съвършен баланс, който притежават и останалите професионалисти. За разлика от писателите, пространственият дизайн е свързан с невероятен обем от знания за конструкции, материали и свързаните с тях изчисления, които няма как да се избегнат. Но тези петима са успели със собствени сили да превърнат таланта си в определящ фактор за развитието на интериорната реалност.

Нейт Беркус

Историята му накратко се развива така. Завършва колеж в Лейк Форест със специалност френски език и започва работа в аукционната къща Leslie Hindman Auctioneers. След това отива на стаж при френския дизайнер Доминик Ауриентису в Париж. От работата си в аукционната къща Нейт се научава не само да открива изискани мебели навсякъде, но и да инвестира правилно. Времето в Париж пък му разкрива великолепието на европейския дизайн. Още когато е на 24 години Беркус създава собствено студио и пет години по-късно получава проект да създаде новия интериор на Шоуто на Опра Уинфри. Той приема… и всичко останало се задвижва от само себе си. За да бъдем напълно точни, интересът на Нейт към пространствения дизайн възниква още като дете, благодарение на майка му, която е известен декоратор по онова време.


Райън Корбан

За безбрежието на неговия талант вече ви разказахме. Стилът, който създава е удивителен. Мрачен, привидно апокалиптичен, много наподобява на светоусещането на Алекзандър Уанг, с когото са добри приятели. Роденият във Филаделфия Корбан от дете наблюдава висококачественото обслужване на клиенти във веригата от фризьорски салони на баща си. През 2007 година завършва прогресивно Ново училище в Ню Йорк и заедно с една от съученичките си – Давина Уанг (без родствена връзка с Алекзандър Уанг) създават марката за обувки Edon Manor. Самият Корбан създава дизайна на бутика, разположен на Гринуич стрийт 391. Мястото е оформено в стила на английска извънградска къща, още по-точно имението Даунтън в стила на Кели Уестлър. И така след по-малко от десет години в портфолиото му вече са бутика на Алекзандър Уанг в Ню Йорк, интериорите на Balenciaga в Мадрид, собствена книга за дизайн и разпознаваем авторски почерк.


Джонатан Адлър

Майсторът на еклектиката всъщност мечтаел да сглабя саксии, вместо да реди интериори. Постъпва в престижния универсисет Браун, за да изучава семиотика, но бързо напуска, за да се отдаде изцяло на любимото занимание. Своите саксии той лепил в родайлъндската школа по дизайн в Провидънс, а след завършването си се премества в Ню Йорк. След три дълги години, в които се занимава кино, той се връща към обичното си занятие и открива малко магазинче в Сохо. След още четири години Адлър започва да проектира интериори и сега това е най-важният аспект от кариерата му. Днес брандът с неговото име предлага абсолютно всичко, което може да бъде използвано в интериора – мебели, аксесоари, осветителни тела, и всичко е по личен проект на Джонатан.


Браян Патрик Флин

Проектите му са буквално навсякъде в интериорните списания. Първоначално започва кариерата си като продуцент. В продължение на няколко години пише сценарии за телевизионни програми, участва в подбора на героите за реалити шоута, занимава се и с новинарски емисии, докато изненадващо не решава да пробва да се занимава с интериорен дизайн… И всичко си идва на мястото. Неговите идеи стават известни благодарение на смелия, но и гениален подбор на цветове при оформянето на пространствата. Все още поддържа форма и с предишните си занимания като пише статии със съвети за вътрешно оформление, както и полезни клипове по темата.


Висенте Улф

Когато преди повече от 30 години Весенте Улф започва да проектира интериори, той няма нито опит, нито знания в тази област. Колко усилия му е коствало да се превърне в легенда той самият разказва в своя блог. „Научих се да правя чертежи, както и всичко необходимо, за да изпълнявам професионално работата си. Дълго време работих като асистент на дизайнера и имах шанса за осъзная кои са подводните камъни в тази дейност от първа ръка, преди самият аз да стана известен и търсен дизайнер.“ Днес Винсент Улф е лице на съвременния нюйоркски дизайн, многократно провъзгласяван за един от най-влиятелните в страната. Освен проектирането на интериорни решения, той се занимава с преподаване в Парсънската школа по дизайн в Доминиканската република. И е уверен, че да се научиш на пространствен дизайн под наблюдението на учители-наставници е в пъти по-лесно, отколкото самостоятелно.


Текст: Fashion Inside

Снимки: Instagram/

 

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пола тип молив от ALTUZARRA

Пола тип молив от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Oversized жилетка от MIU MIU

Oversized жилетка от MIU MIU Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Сутрешно кафе със стил!

Ако сте пропуснали
Най-четени