Louis Vuitton показва как се строи архитектура на бъдещето

x

louis-vuitton--Louis_Vuitton_345_FONDATION_OPENING_DI3


Венеция е прекрасна винаги. Още повече, когато Louis Vuitton показва изложба на строителството на едно от архитектурните си чудеса в Париж. Експозицията представя етапите от създаването на сградата на Fondation Louis Vuitton по проект на Франк Гери, а специално участие в нея има и друг световноизвестен майстор на изкуството – художникът Даниел Бюрен.


007-Espace-Louis-Vuitton


Необичайната изложба е разположена в културния център на марката във Венеция и показва всяка стъпка от осъществяването на мечтата на Гери – да създаде в Париж „възхитителен кораб, който да се превърне в символ на културното призвание на Франция“.


louis-vuitton--Louis_Vuitton_FLV_Beyond_the_Walls_05_DI3


Експозицията е част от проекта на Fondation Louis Vuitton „Отвъд стените“ (“Beyond the Walls”), чиято цел е да представи на посетителите впечатляващи архитектурни проекти и да разкаже за наситената програма на фондацията. Експонатите първоначално са представени в Париж по случай откриването на зданието. През тази година те ще са разположени в кътчето на марката във Венеция, за откриването на което си спомняме с особено удоволствие. И ще покажем след малко.


Daniel-Buren-is-showing-Fondation-Louis-Vuitton-in-a-new-light-2016-exhibition-


Специално за изложбата Даниел Бюрен създава инсталация на място „Отражения от фрагменти: цветовете“ (“Shattered by reflections: the colours”), като променя напълно стъклата на културния център. Инсталацията припокрива последния проект на художника, наречен „Светлинна Обсерватория“, реализиран в зданието на Fondation Louis Vuitton и представен през пролетта.


louis-vuitton--ESPACE_Venezia


Във връзка със събитието и водещия магазин на марката в Рим, разположен на Spazio Etoile, също ще представи своята културна програма, посветена на фонда. Експозицията е отворена за посещения до 25 ноември тази година. Центърът на Louis Vuitton се намира на адрес: Calle del Ridotto 1353, 30124 Venice. Часовете за посещение на експозицията са от понеделник до събота – от 10-19.30 ч., в неделя – 10.30-19.30 ч.


IMG_0184


IMG_0083


Ако случайно все още се чудите дали това е събитие по вашия вкус, тук е мястото да покажем как Louis Vuitton ознаменува откриването на самия културен център във Венеция. Убедени сме, че няма да нужно много мислене след като видите креативността на инсталацията по улиците на „града на каналите“. Достатъчно е той да присъства в програмата ви за летни пътувания.


IMG_0192


IMG_0176


IMG_0099


Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Вижте още:

„Сърцето“ на Louis Vuitton показва новия си облик

Louis Vuitton – история с факти, които не знаете

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Плисирана макси рокля от CHLOÉ

Плисирана макси рокля от CHLOÉ Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Златна гривна от CAROLINA BUCCI

Златна гривна от CAROLINA BUCCI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожена чанта за през рамо от ISABEL MARANT

Кожена чанта за през рамо от ISABEL MARANT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сребърна фиба за коса от DOLCE & GABBANA

Сребърна фиба за коса от DOLCE & GABBANA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

В сряда залагаме на аутфит в оранжева гама, защото ни е нужна щипка драма по средата още…

Ако сте пропуснали
Най-четени