Мечтаният интериор: да бъде светлина и да има място

x


Перфектно обзаведеният дом не означава да запълним всяка празнина с декорация и мебели. Напротив, неговата обаятелност се крие в правилния баланс между функционалност и форма. Често допускаме грешки, считайки, че по-голямото е по-хубаво. Но минималистичните дизайни започват все повече да привличат погледите ни, като ни карат да извръщаме очи от призива за още и още, и още…

Лампите са задължителен аксесоар във всеки дом, който обаче често пренебрегваме. Те са точно толкова важна част от интериора, колкото и останалите мебели. Украсяват таваните, нощните шкафчета, бюрата и са незаменим детайл във всяка стая.Как обаче да ги „впишем” в минималистичната идея, когато някои от тях заемат доста място? Как да осветим малкото бюро или масичка, върху които има място само за една книга? Отговорът е прост – като ги поставим там, където не заемат много пространство.Лампи, монтирани на стената, не са рядко срещано решение. Модели, съчетани с останалата част от обстановката, внасят особена елегантност в дома. Премахват чувството за статичност и добавят живителна нотка.Друг техен позитив – могат да бъдат поставяни над столове, маси, легла, без да заемат каквото и да било пространство от тях. Действително ще можете да си ползвате нощните шкафчета и масички по предназначение, без половината от така малката им повърхност да бъде заета от осветително тяло.
Подобни интериорни решения дават възможност за творчество. Вие избирате къде и на каква височина да ги поставите, колко да бъдат на брой и как да бъдат подредени. Дали да бъдат еднакви, или различни, разбъркани или симетрични. Само една необичайна лампа може да се превърне в най-отличителния акцент в дома ви – вдъхвайки му характер – и вашата забележителна харизма.
Текст: Станислава Добрева

Снимки: Press

Вижте още идеи за дома:

10 камини извън стандарта

Когато атомите се превръщат в лампи – или обратно

Време е за сън! Цветовете, които ни приспиват

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка кожена чанта от CHLOÉ

Малка кожена чанта от CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели боти от MONCLER

Бели боти от MONCLER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черно поло с копчета от BALMAIN

Черно поло с копчета от BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Животинските принтове като отправна точка за днешния аутфит.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ