Мечтаният интериор: да бъде светлина и да има място

x


Перфектно обзаведеният дом не означава да запълним всяка празнина с декорация и мебели. Напротив, неговата обаятелност се крие в правилния баланс между функционалност и форма. Често допускаме грешки, считайки, че по-голямото е по-хубаво. Но минималистичните дизайни започват все повече да привличат погледите ни, като ни карат да извръщаме очи от призива за още и още, и още…

Лампите са задължителен аксесоар във всеки дом, който обаче често пренебрегваме. Те са точно толкова важна част от интериора, колкото и останалите мебели. Украсяват таваните, нощните шкафчета, бюрата и са незаменим детайл във всяка стая.Как обаче да ги „впишем” в минималистичната идея, когато някои от тях заемат доста място? Как да осветим малкото бюро или масичка, върху които има място само за една книга? Отговорът е прост – като ги поставим там, където не заемат много пространство.Лампи, монтирани на стената, не са рядко срещано решение. Модели, съчетани с останалата част от обстановката, внасят особена елегантност в дома. Премахват чувството за статичност и добавят живителна нотка.Друг техен позитив – могат да бъдат поставяни над столове, маси, легла, без да заемат каквото и да било пространство от тях. Действително ще можете да си ползвате нощните шкафчета и масички по предназначение, без половината от така малката им повърхност да бъде заета от осветително тяло.
Подобни интериорни решения дават възможност за творчество. Вие избирате къде и на каква височина да ги поставите, колко да бъдат на брой и как да бъдат подредени. Дали да бъдат еднакви, или различни, разбъркани или симетрични. Само една необичайна лампа може да се превърне в най-отличителния акцент в дома ви – вдъхвайки му характер – и вашата забележителна харизма.
Текст: Станислава Добрева

Снимки: Press

Вижте още идеи за дома:

10 камини извън стандарта

Когато атомите се превръщат в лампи – или обратно

Време е за сън! Цветовете, които ни приспиват

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Заменете малката черна рокля с червена.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ