“Мога да променя света” – календарът на Lavazza 2022

x

Времето за размисъл отмина, сега е моментът за предприемане на действия. Именно тази концепция е вдъхновила календара Lavazza 2022, представен на церемонията по връчване на наградите Renaissance“ във Флоренция. Замислен и реализиран под творческото ръководство на агенция Armando Testa, със заглавието си „Мога да променя света“, проектът изпраща призив за действия за положителна промяна – сега, незабавно. Представен чрез фотография и музика, това е призив, насочен към всички и разказан чрез историите на шестима активисти, които чрез изкуството се стремят да променят света всеки ден, уловен от един от най-големите режисьори на фотографията в историята на киното – трикратният носител на „Оскар“ Еманюел Любецки.
„Целта на Календара за 2022 г. е да отпразнува историите на онези, които с изключителен артистичен талант посвещават всеки ден от живота си на прилагане на своите убеждения на практика, за да направят света по-добро място, и тези, които могат да ни предложат друга перспектива. Искаме да изпратим послание за вяра във възможността да променим себе си и всички заедно да променим света“, заявява Франческа Лаваца, член на борда на Lavazza Group.
„Мога да променя света“ е посланието, което се появява от кадрите със шестимата активисти, всички много различни по отношение на възраст, култура и географски произход, но всички с много емоционални лични истории и способност да изразяват своята активност чрез изкуство. Календарът на Lavazza ги определя като активисти – термин, използван за означаване на художници, които поставят устойчивостта в центъра на мисленето и работата си и които успяват да я предадат чрез своето възприятие и талант.
В своята 30-годишна история в създаването на календари, Lavazza е работила с някои от най-добрите световни фотографи, от Дейвид Лашапел до Стив Маккъри. За „Мога да променя света“ обаче компанията се обърна към света на киното, като избра да работи с Еманюел Любецки, известен във филмовия свят като Чиво, първият фотографски директор, носител на три награди „Оскар“. Любецки е избран не само заради безспорния му талант, но и за да предложи различна гледна точка, подход, по-близък до кинематографията, отколкото фотографията. Чиво е известен и с изключителните си умения да работи с естествена светлина: всеки от шестимата участници е изобразен в 12 кадъра, направени в шест различни моменти от деня, разказващи шест истории за светлината – зората, изгрева, деня, залеза, здрача, нощта.


Текст и снимки: ПР Lavazza

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Ниски обувки от SAINT LAURENT

Ниски обувки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от букле от BALMAIN

Сако от букле от BALMAIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от BALMAIN

Пуловер от BALMAIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черно поло от SAINT LAURENT

Черно поло от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Сивото е секси, нали?

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ