Мъжки блянове: велосипедите на бъдещето

x

Забравете за колите. Велосипедите отдавна правят своята тиха революция. Те стават част от екологичното ежедневие на модерния човек. Те стават все по-съвършени средства за придвижване, особено в държавите, където има изградена инфраструктура. И дори България да не е в списъците на тези страни, интересът към велосипедите от страна на мъжете не е по-малък. Затова днес ви представяме пет велосипеда, които ще ви смаят.

 


 

 


 

По дизайн на тримата нюйоркчани Agustin Agustinoy, Eric Sevillia и Lucas Toledo, велосипедът GI е едно от произведенията, които биха трогнали мъжете, запалени по съкровищата на две колела. Той тежи 16,7 килограма, има електрическо захранване на педалите, което може да се включи при изкачване на стръмни улици. Скоростта, която достига самостоятелно, е до 64 км/ч. Снабден е със система за навигация, може да го използвате, за да зареждате телефона си, а дизайнът и възможностите за употреба го превръщат в едно от най-практичните произведения на бъдещето в сферата на колоезденето.

 


 

 


 

Велосипедът Kevlar Concept на дизайнерката Marina Gatelli има интересна футуристична визия. Нейният дизайн изглежда почти невъзможен на пръв поглед. Рамката на колелото е от карбон и макар да не може да понесе голяма тежест, неговата нестандартна визия и лекота са достатъчни, за да го превърнат в едно от колелата на бъдещето.

 


 

 


 

Велосипедът nCycle е продукт на архитектурното студио Marin Myftiu. Неговия дизайн всъщност е доста амбициозен проект, който цели да реши проблемите с електрическите колела с един замах. Колелото има електрически мотор, сгъваемо е, има специална система за заключване, холограмен дисплей, който проектира дисплея на телефона ви.

 


 

 


 

Nulla Bicycle е интересно предложение на дизайнерското студио Bradford Waugh. На италиански “nulla” означавa “нищо“. Така името е намек за това, че на това колело му липсват много традиционни части като спици и верига. Идеята е абсолютно минималистична и твърде интересна като краен резултат.

 


 

 


 

Рамката на велосипеда Secede е произведена от карбон в Германия от M1 – компания, която прави компоненти за BMW, Mercedes и Audi. Той може да се раздели на две части, за да се пренася по-лесно и да се съхранява в по-малки пространства. Възможно е да се движи на електричество, а телефонът ви може да се свързва към него за повече удобство.

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още: 

Audi a7 Sportback – новата красавица, която се бори за мъжко внимание

Хотелска стая в лифт, „пътуващ” 3 км над морското равнище

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Райе за свежа визия в сряда.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ