Оперение

x

 


Обикновено тенденциите от модния подиум завладяват и интериора. Едва ли обаче някой е очаквал, че перата от обиците, чантите, шапките  и яките ще прехвръкнат върху лампите и креслата.Както често се случва в обзавеждането, оформят се две линии: В първата перата се използват в техния буквален смисъл в барокови, пищни мебели.


 


Експлоатират се  асоциациите с будоарната декорация, с дворцовото ретро и кабаретната стилистика.  Мебелите са силно украсени, с меки форми, с пищни дамаски и формират аристократичен ретро уют, който остава евъргрийн.


 


Втората линия са свръхмодерни предмети на дизайна, в които перата присъстват като експеримент, закачка и ирония със сантименталното и претрупаното, като фина игра с епохите и стиловете. Началото в тази посока постави Инго Маурер с неговата невероятна лампа Birdie, в която голите електрически крушки – символ на технологичния век, размахват крила от гъши пух.


 


Младата италианска дизайнерка Лоредана Бонора представи наскоро своя колекция мебели,  в която перата са с основна роля.


 


Тези примери съвсем не изчерпват тенденцията „оперение“, която, въпреки че не е харесвана от всички, внася екстравагантност и екзотика в интериора. Много големи марки и дизайнери декорират преди всичко осветителни тела с пера, като това решение веднага  превръща предметите в акцент на интериора. Изненада, оригиналност, нестандартно взаимодействие с останалите предмети, интересна текстура – това са ефектите от пернатите, които правят този подход привлекателен за дизайнерите и техните клиенти.

 текст: Антоанета Баева

снимки: Press

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Заменете малката черна рокля с червена.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ