Оперение

x

 


Обикновено тенденциите от модния подиум завладяват и интериора. Едва ли обаче някой е очаквал, че перата от обиците, чантите, шапките  и яките ще прехвръкнат върху лампите и креслата.Както често се случва в обзавеждането, оформят се две линии: В първата перата се използват в техния буквален смисъл в барокови, пищни мебели.


 


Експлоатират се  асоциациите с будоарната декорация, с дворцовото ретро и кабаретната стилистика.  Мебелите са силно украсени, с меки форми, с пищни дамаски и формират аристократичен ретро уют, който остава евъргрийн.


 


Втората линия са свръхмодерни предмети на дизайна, в които перата присъстват като експеримент, закачка и ирония със сантименталното и претрупаното, като фина игра с епохите и стиловете. Началото в тази посока постави Инго Маурер с неговата невероятна лампа Birdie, в която голите електрически крушки – символ на технологичния век, размахват крила от гъши пух.


 


Младата италианска дизайнерка Лоредана Бонора представи наскоро своя колекция мебели,  в която перата са с основна роля.


 


Тези примери съвсем не изчерпват тенденцията „оперение“, която, въпреки че не е харесвана от всички, внася екстравагантност и екзотика в интериора. Много големи марки и дизайнери декорират преди всичко осветителни тела с пера, като това решение веднага  превръща предметите в акцент на интериора. Изненада, оригиналност, нестандартно взаимодействие с останалите предмети, интересна текстура – това са ефектите от пернатите, които правят този подход привлекателен за дизайнерите и техните клиенти.

 текст: Антоанета Баева

снимки: Press

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка кожена чанта от CHLOÉ

Малка кожена чанта от CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели боти от MONCLER

Бели боти от MONCLER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черно поло с копчета от BALMAIN

Черно поло с копчета от BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Животинските принтове като отправна точка за днешния аутфит.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ