Интериорни вдъхновения: Класическо синьо в главната роля

x

Всяка година има един нюанс, който доминира над всички останали и оцветява щедро света през поредицата от 12 месеца. Той е т.нар „Цвят на годината” и се определя от института Pantone, като през 2020-та главната роля е поверена на класическото синьо. Трябва да признаем, че не сме изненадани от факта, че синьото влиза така смело в новото десетилетие, особено пък в най-класическата си форма. Тъкмо навреме беше! Ние вече ви разказахме как да го настаните трайно в гардероба и стила си, а днес ще изместим малко фокуса, като се съсредоточим върху интериорния дизайн. Гарантираме ви, че цветът може да прави чудеса и ви каним да се запознаете с него, заедно с нас…Голяма площ = големи възможности 

Синият цвят по правило изразява увереност и подчертава характерния стил на дома, особено ако се настани върху някоя стена, под формата на тапет или боя. Класическото синьо пък е готово да внесе и част от своята провокация за класа и лукс. Нека

наситеността на актуалния цвят да не ви плаши – то може да служи за солидна основа, върху която да се надгражда, както с цветови комбинации, така и с материи и текстури.

Бонус съвет: Ако допуснете класическото синьо да се разпростре на по-голяма площ в дома ви, то чувствайте се поканени да му предложите и компанията на естествени материали като дърво, корк, вълна – те ще го накарат да изпъкне и същевременно ще създадат допълнителна земна атмосфера.


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Sofas & Stuff (@sofasandstuff) на


Облак вдъхновение

От Pantone твърдят, че класическото синьо е нюанс, който подобрява комуникацията, подсилва доверието и насърчава искреността. Благодарение на тези си качества цветът, чудесно може да балансира интериора, като поеме главната роля в помещението. Или иначе казано – настани се върху голяма и забележима мебел. Диван, например! Да, колкото и да звучи екстравагантно в момента, всъщност един диван в наситения син нюанс е достатъчно добра и непреходна инвестиция. Формата, големината, модулите и броят на възглавниците оставяме на вас…


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Mel Shaver-Durham (@melmitchia) на


Пространство за сетивата

Изненадващо или не цветът на 2020 се оказва универсален за различните стилове на обзавеждани и различните помещения. Класическото синьо дори не е просто цвят, който се възприема само с очите, защото в нюанса са закодирани още вкус, аромат и дори собствено звучене, които имат не по-малко въздействие. Естествено говорейки за сетива няма как да не се озовем в кухнята и да разходим синьото дотам. Имаме намерение да го запознаем с шкафовете и  кухненските столове, а защо не и някой сервиз за хранене… То ще се чувства като у дома си, сигурни сме.


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Places and Interiors (@luxeandsophisticated) на


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от LipikaDesignStudio (@lipika_design_studio) на


Сънища в синьо

Миграцията между стаите продължава и е време да се отправим към най-спокойното помещение – спалнята. Класическото синьо е нюанс, изключително подходящ именно за тази стая, защото е успокояващ, неагресивен и същевременно достатъчно смел, за да внася разнообразие. Какво да потопите в синьо? Одеялата, спалното бельо, килима, завесите – нюансът знае как да бъде артистичен, доверете му се.


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Anne | Colourful Nordic Living (@annetiainenharris) на


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от @astorywaitingtohappen на


Поддържаща роля

Ако харесвате цвета на 2020, но го намирате за прекалено силен или пък не сте готови за подобни мащабни промени, то започнете с няколко дискретни нотки. Определено никой не очаква от вас да рискувате и може да заложите на леки акценти и аксесоари под формата на декоративни възглавници, завеси, кърпи, малък килим, и всякаква друга игра с текстил, която ви хрумне.

Бонус съвет: Обърнете специално внимание не само на материите, ами и на материалите като цяло. Стъклото и порцеланът са добри приятели на класическото синьо и няма да откажат да се слеят, под формата на някоя ваза или купа.

Почерпете вдъхновение, доверете се на своята интуиция и не се страхувайте да експериментирате, само така ще откриете това, което наистина ви харесва!


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от GREG NATALE (@gregnatale) на


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от ДИЗАЙН ИНТЕРЬЕРА | ДЕКОР (@_shallash_) на


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от ANGIE (@angie.house) на


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Bob Semanovich (@realestateartdesign) на


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от furniture.co.uk (@furniture.co.uk) на


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Home Staging Townsville (@styled2sellstaging) на


Текст: Ани Георгиева 

Снимки: Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени