Гостуваме в парижкия апартамент на Стефано Пилати

x


Попитайте модния дизайнер Стефано Пилати как е избрал апартамента си в Париж, и бившият творчески директор на италианската марка за мъжка мода Ermenegildo Zegna и на френската Yves Saint Laurent ще ви признае, че причината за това е белият боксер Бепи, който носи името на чичо му („Той беше много горд човек, а очите на Бепи много ми напомнят на неговите”). Въпреки че приятелите му го предупреждавали, че малкото тогава кученце ще унищожи мебелите в дома му, Пилати не се трогнал, а потърсил място за живеене с индивидуална градина, където Бепи да може да рови на воля.
Онова, което открил роденият в Милано Пилати, бил дуплекс с градина в сграда, строена през 19 век на една от търговските улици във френската столица. Единственото му притеснение тогава било, че мястото не е много оживено. Елисейският дворец, който е официалната резиденция на френския президент, се намира на няколко преки от дома му, и щом магазините затворят привечер, мястото напълно опустява. С течение на времето обаче Пилати се влюбил в района. „Започнах да оценявам достойнствата му”, споделя той, добавяйки, че любовната му афера с френската столица започнала още в детските му години, след като гледал анимацията на Дисни „Аристокотки”. „Бях впечатлен от покривите на града и от Сена, а също и от жената, която живееше в пристройката до хотела с всички онези красиви котки”, споделя той.Работейки с архитекта Бруно Карон, модният дезайнер трансформирал частта с градината в спортна зала и в перално помещение (кухнята е преместена на горния етаж). Той също така купил и допълнително пространство от приземния етаж, за да направи голяма стая-дрешник и баня със сводове, а в горната част разположил голямата спалня, до която се стига по вито стълбище.

„Всичко е планирано според начина ми на живот”, споделя Пилати, който има склонност да комбинира съвършено противоположни предмети; всекидневната например е приютила бюро в стил Луи XVI и лампа, изработена от крак на зебра.„Вкусът на Стефано е суфистициран и същевременно много еклектичен”, отбелязва негов приятел, мебелен дизайнер. „Той не е обсебен от конкретен период, а харесва различни елементи от всеки.” В трапезарията например има стенопис на есенна гора, дело на Матиас Кис и Оливие Пие, вдъхновен от сцена от филма „Панаир на суетата” с участието на Рийз Уидърспуун. Пилати помолил художниците-сценографи да оставят пейзажа недовършен, защото „не исках да изглежда прекалено ретро или старомоден.”Леко грубите ъгли са лайтмотив в дома на дизайнера. Откриваме ги както в ниските седалки, тапицирани с кожа от дива свиня, така и върху стената, покрита с африкански маски. Дизайнерът има страст към рисунките – художникът Адел Абдесмед му подарил три от своите, които са изложени върху хромирани стойки за нотни листи в трапезарията – и склонност да влага нещо от личността си в дизайнерските класики.

Скулптурен монтаж от полирани и лакирани дървени кутии рамкира входа към правоъгълно пространство, което първоначално е било баня, а след това – стая за пушене. Пилати признава, че там се раждат повечето от идеите за елегантните дрехи, които създава. „Преди сън сядам, паля цигара и рисувам”, признава той. Най-често в компанията на Бепи, който е сгушен в него.
Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Блейзер от BALMAIN

Блейзер от BALMAIN Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от VALENTINO

Дамска чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Елек от PETER DO

Елек от PETER DO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Игра на принтове.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ