Сферите на Амазон разчупват пространството

x

Светът се радва на безброй архитектурни чудеса, които преди време намираха място единствено във въображението на най-смелите. Днес те буквално обрамчват планетата и дават ново измерение на вече познатите ни форми. Най-новият пример в тази наша неповторима селекция, трупана с голямо внимание, е новата сграда на международния търговски гигант Амазон в Сиатъл.

Сферите, както неслучайно е озаглавено мястото, е завършен след близо седемгодишен период на проектиране и строителство и е следващият архитектурен шедьовър, който разбива всички физични закони и сбъдва и най-смелите архитектурни мечти. Стойността на новото бизнес пространство възлиза на внушителните 4 млрд. щатски долара.

Проектирано за работно място на близо 800 души, това е поредният корпоративен проект на Амазон, който разчупва традиционализма и поставя основите на съвсем ново възприятие за работна атмосфера. Всъщност компанията е само един от примерите за тотално преобръщане на офис концепцията, каквато я познаваме.

И ако полукръглата форма на сградите привлича вниманието на минувачите отвън, то хората вътре се радват на истинска, жива тропическа гора. На територията на Сферите са засадени 40 хиляди растения от 30 различни страни в света. С нея обаче футуристичната реалност на работното пространство едва започва. В една от сферите е проектирана пететажна вертикална градина, чиито каскади са разположени върху специална мрежа.

Вътрешността на Сферите има особен вид микроклимат. Поддържаната температура е 22 °С, а влажността в помещенията е 60%. Заедно с това вентилацията създава естествен бриз.

Интериорното пространство е изградено на четири нива, които са свързани помежду си със стълби. В най-горната точка на пространството е разположена зона за почивка на сътрудниците, в която насред растенията всеки може да отдъхне на дървен шезлонг. Но за продължителни почивки трудно може да стане дума, защото сградата е снабдена със специална система за проследяване на движението на служителите.

Новият офис на Амазон даже е със статут на обществено пространство, което оценяват не само работещите в компанията, а повечето от бизнес средите в Сиатъл. Сферите имат собствен профил в Instagram, в който да се насладите на невероятно красиви мигове от създаването им до момента.A post shared by Jamey Tisdale (@jameyt3) on


A post shared by The Spheres (@seattlespheres) on


A post shared by The Spheres (@seattlespheres) on


Текст: Fashion Inside

Снимки: Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Пуловер с къс ръкав от Valentino

Пуловер с къс ръкав от Valentino Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от VALENTINO

Чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от VALENTINO

Еспадрили от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля с английска бродерия от VALENTINO

Рокля с английска бродерия от VALENTINO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Покажете бунтарския си дух с нестандартен деним.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ