Сферите на Амазон разчупват пространството

x

Светът се радва на безброй архитектурни чудеса, които преди време намираха място единствено във въображението на най-смелите. Днес те буквално обрамчват планетата и дават ново измерение на вече познатите ни форми. Най-новият пример в тази наша неповторима селекция, трупана с голямо внимание, е новата сграда на международния търговски гигант Амазон в Сиатъл.

Сферите, както неслучайно е озаглавено мястото, е завършен след близо седемгодишен период на проектиране и строителство и е следващият архитектурен шедьовър, който разбива всички физични закони и сбъдва и най-смелите архитектурни мечти. Стойността на новото бизнес пространство възлиза на внушителните 4 млрд. щатски долара.

Проектирано за работно място на близо 800 души, това е поредният корпоративен проект на Амазон, който разчупва традиционализма и поставя основите на съвсем ново възприятие за работна атмосфера. Всъщност компанията е само един от примерите за тотално преобръщане на офис концепцията, каквато я познаваме.

И ако полукръглата форма на сградите привлича вниманието на минувачите отвън, то хората вътре се радват на истинска, жива тропическа гора. На територията на Сферите са засадени 40 хиляди растения от 30 различни страни в света. С нея обаче футуристичната реалност на работното пространство едва започва. В една от сферите е проектирана пететажна вертикална градина, чиито каскади са разположени върху специална мрежа.

Вътрешността на Сферите има особен вид микроклимат. Поддържаната температура е 22 °С, а влажността в помещенията е 60%. Заедно с това вентилацията създава естествен бриз.

Интериорното пространство е изградено на четири нива, които са свързани помежду си със стълби. В най-горната точка на пространството е разположена зона за почивка на сътрудниците, в която насред растенията всеки може да отдъхне на дървен шезлонг. Но за продължителни почивки трудно може да стане дума, защото сградата е снабдена със специална система за проследяване на движението на служителите.

Новият офис на Амазон даже е със статут на обществено пространство, което оценяват не само работещите в компанията, а повечето от бизнес средите в Сиатъл. Сферите имат собствен профил в Instagram, в който да се насладите на невероятно красиви мигове от създаването им до момента.A post shared by Jamey Tisdale (@jameyt3) on


A post shared by The Spheres (@seattlespheres) on


A post shared by The Spheres (@seattlespheres) on


Текст: Fashion Inside

Снимки: Seattlespheres.com/Amazon Press Room

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пола тип молив от ALTUZARRA

Пола тип молив от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Oversized жилетка от MIU MIU

Oversized жилетка от MIU MIU Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Сутрешно кафе със стил!

Ако сте пропуснали
Най-четени