Студио Запприани – майсторите на абажуропроизводството

x

Zappriani-studio-blyasuk

 


Майстори на светещи вълшебства – това е нашето скромно определение за създателите на Студио Запприани, които с нескрито удоволствие ще ви представим в следващите редове. А те са Тя и Той или Ния и Боги Запрянови. Говорят за творението си с огромна страст, която се пропива и в произведенията им. А както е видно от снимките, те наистина създават дух в пространствата.


 

light-dragon-zappriani

 


„Идеята за студиото се заражда спонтанно и неочаквано преди около пет години в Австрия – ни въвежда в историята Ния, и продължава увлекателно – Занимавахме се с нещо съвсем различно от абажуропроизводството, което впрочем в Австрия и Германия е занаят с традиции и дълга история. Та Боги по онова време беше принуден да обикаля със съпругата си, в случая моя милост, седмици наред и да търси огромен, свеж и по възможност оранжев абажур за тогавашния ни хол. Накрая му писна и каза, че сам ще го направи, а той по професия е козметик и дърводелец. Беше една неделя, в която температурите минаваха 40 градуса. На мен толкова ми допадна абажура, че най-ентусиазирано заявих, че започвам да продавам абажури, а той да ги прави. Боги определено не знаеше дали от слънцето ме е напекло или съм напълно сериозна“.


 

retro-collection-zappriani


Тънкостите на занаята двамата усвояват в най-старо ателие в Австрия, което притежава над 100-годишна история. След като усъвършенстват сръчността на ръцете си, през лятото на 2013 година вземат важното решение да се върнат в България и да вложат своите 300% процента желание и страст тук. Речено-сторено, и след 13 години навън се прибират, като в момента ателието за светлинни магии се намира в Казанлък, откъдето изпращат създадените шедьоври по цял свят. „Изключително приятно е усещането, когато в един ден изпращаме абажури за съвсем различни точки по света. Наши изделия има в Австралия, Канада, Хонг Конг, САЩ, Русия и в почти цяла Европа“, споделя радостта си Ния.


 

colletion-zappriani

 


Нямаше как да не запазим определението, което изрисува за себе си и екипа –„ние сме едно много весело студио с един изключително хахаво-весел екип“. И как на човек да не му се прииска светлината, която той създава да не блесне в дома му. Или пък просто да се наслади на атмосферата в студиото на Запприани, което по разказа на Ния е цялото в стъкла и много често някой от тях танцува или пее, ползвайки лампион за микрофон или просто рисува карикатура на колега върху стената за задачи. „Ние сме ние, и винаги се стараем да покажем себе си, такива каквито сме, било то понякога и с абажур на главата …“.


 

colection-svetulka

 


Творенията на Запприани общуват с хората на свой собствен език, този на красотата и позитивизма, в които вярва и целия екип на студиото. „Човек трябва да е убеден, в това което прави, да се опитва да покаже най-доброто от себе си и резултата няма да закъснее. Ние наистина вярваме в нашето занятие, правим го с огромно желание. Всеки абажур излиза от студиото с нашето лого и благодарност към клиента, за предоставената възможност да правим това, което обичаме“.


 

zappriani-collection-eco

 


Малко преди да завършим тази история, така се увлякохме да разгледаме сайта на Запприани, че за малко да забравим да сложим последния щрих на тази страхотна история. А той се крие в различните колекции, които сияят от страниците в интернет. Убедени сме, че въздействието им ще е двойно по-голямо, когато покажат на живо целия си блясък. Предлагаме ви вход за кралството на светлината, в което да направите впечатляваща разходка. И да се влюбите…

Запприани творенията може да разгледате и да поръчате тук.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Студио Запприани

Вижте още:

Хитовият марсала и присъствието му в интериора

ROTWILD GT S – Връзката между Mercedes и най-добрите планински велосипеди

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Снимка:MonicaTurlui/Pexels Щастието идва по-лесно, когато се чувствате добре такива, каквито сте, без да имате нужда от още…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ