Витрината на 1000 наслади

x

Декември е на стъпка пред нас и големите магазини в Европа и отвъд Океана влагат цялата си енергия да ни предложат наистина незабравими празници. Дори започваме да си мечтаем как можем да се слеем с необичайните идеи, които Saks, Harrods, Bloomingdale’s, Bergdorf Goodman и Galeries Lafayette приканват празниците да започнат.


A video posted by rickhodesigns (@rickhodesigns) on


1000-delights-saks


Saks

„Земя на 1000 наслади“ е темата, с която тази година Saks посреща празниците по витрините си, изобилстващи от магични пейзажи със сладкиши и празнична мода. Шест от витрините са посветени на Лешникотрошачката, но заобиколена от всевъзможни десерти. Освен с невероятната си екстериорна концепция, магазинът е известен и с многоцветното светлинно шоу, което радва всички гости по празниците.


burberrychristmas-harrods


burberryhristmas-harrods


Harrods

Британският Harrods създава празнично настроение отвън в сътрудничество с един от любимите ни английски брандове – Burberry. Заедно с витрините, които по особен начин напомнят за предстоящия декември, пред магазина се издига и шестметрова коледна елха, по която вместо играчки са разположени фигури на катерещи се деца, устремени да достигнат върха.Bloomingdale’s

За идването на коледните празници в Bloomingdale’s тази година ангажимент има група визуални артисти, която да създаде полилеи, творчески въплъщаващи думата „светлина“. Осем са витрините, които са аранжирани от Инма Бареро, Ерика де Верис и Йона Майер, Аби Модел, Шон Аугистин Марч, Сюзан Барч, Алисън Еден, Есмералда Козматопулос и Джордж Кроенерт. В края на празничния сезон всички полилеи ще бъдат обявени на търг за подпомагането на Детски институт за умствено развитие.


bergdorf


bergdorf-2


Bergdorf Goodman

Иконичната празнична визия на водещия магазин се нарича „Необичайна дестинация“ и изобразява подобни на сънища сцени с пищна зеленина. Според автора на концепцията това са пейзажи от неочакваното. Те са неосъзнати нови версии на класическите диорами в природо-научните музеи. Всяка от витрините показва уникална дестинация и дори носи собствено заглавие като „Зимна градина“ или „От птичи поглед“.


arctic-christmas-glGaleries Lafayette

В скована от арктически лед земя, Galeries Lafayette разказват необикновената история на семейство полярни мечки. Заради рушащия им се дом заради топящия се сняг, те напускат Северния полюс, в търсене на нови ледени блокове. И го откриват не къде да е, а в украсата и витрините на магазина. Този полярен бял свят, светлинни отражения, перлени ефекти и кристали са сложени, за да покажат красотата на полярната Коледа в Париж.

Не сте очаквали обикновена празнична украса с няколко зелени клончета и цветни играчки, нали?!? Ние лично нямаме нищо против, когато резултатът радва очите и душата ни и ни предизвиква да си мечтаем за подобни Коледи в следващите поне стотина години.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Елек от BURBERRY

Елек от BURBERRY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пола тип молив от ALTUZARRA

Пола тип молив от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Oversized жилетка от MIU MIU

Oversized жилетка от MIU MIU Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Влизаме в седмицата със стил!

Ако сте пропуснали
Най-четени