10 откровения за щастието от Петър Дънов

x


Ефирно, желано, преследвано и мечтано, щастието е удивителната, която замества многоточията в живота ни. Попитайте десет различни човека какво е за тях щастието и ще получите десет различни отговора. Различните сърца го усещат по различен начин, различните очи го откриват на различно място. Какво е щастието всъщност? Десет от най-прекрасните откровения за него почерпихме от учителя Петър Дънов.„Щастието е в онзи, който те обича. Ако имаш приятел, който те обича, той никога няма да ти причини зло.”

„Щастието е връзка между две души. Когато две сърца са правилно съединени, т. е. имат правилни отношения, то както в музиката, тъй и тук се образува онзи тон, който наричаме щастие.”

„Щастието на човек се определя от трудностите и противоречията, през които е преминал. Колкото по-големи са те, толкова щастието е по-голямо.”

„Ако ти гониш щастието, тогава си обикновен човек. Ако щастието те гони, значи си необикновен човек. Ти не гони щастието. Остави щастието да те гони.”

„Който очаква щастието му да дойде отвън, той скоро се разочарова. Това щастие е в самия тебе, не го очаквай отвън.”„Ще ви кажа един закон, който ще ви улесни: Като станете сутрин, ако искате да бъдете щастливи през деня, помислете за щастливите хора и вашето състояние ще се измени.”

 

„За да бъдеш щастлив, това, което го носиш, трябва да те обича и ти трябва да го обичаш. Твоите обуща трябва да те обичат и ти трябва да ги обичаш. Ако ти не ги обичаш и те не те обичат, ти щастлив не можеш да бъдеш. Ако погледнеш това, което не те обича и ти не го обичаш, ще бъдеш нещастен. Не само да го обичаш и не само то да те обича, но едновременно и двете.”

 

„Щастието се състои в чистота на мисли, чувства и постъпки.”

 

„Ние наричаме истинско щастие само онова, което остава с човека при всички условия на живота му.”

 

„Не може да си щастлив, ако не обичаш поне един човек безкористно. Обикни някого, без той да знае за това, и нека да ти е приятно. Така ще разбереш една истина.”

 

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Препоръки от седмицата

Суичер от ISABEL MARANT

Суичер от ISABEL MARANT

Препоръки от седмицата

Къс панталон от CHLOÉ

Къс панталон от CHLOÉ

Препоръки от седмицата

Дънки до глезена от KHAITE

Дънки до глезена от KHAITE

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Има леопардово за всяка възраст.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ