5 вида любовно привличане и последствията им

x

Когато говорим за любов, всеки разбира най-напред химията между двамата влюбени, която е вълшебната съставка, необходима за една връзка (и която трудно можем да дефинираме с точност). Обикновено, за да опишем онова, което изпитваме един към друг, използваме думи като „привличане”, „връзка”, „опознаване” и „вибрации”. Но какво всъщност е това и дали химията помежду ни винаги е нещо положително?

Пет типа привличане, които често определяме като химия, и последствията от тях…1.Физическо привличане

Вярвате ли в любовта от пръв поглед? Или може би е по-точно да го наречем химията от пръв поглед? Привлекателният външен вид може да предизвика желание в почти всеки, затова непрестанно възприемаме останалите според начина, по който изглеждат. Когато сме под магията на сексапила, не осъзнаваме, че физическото привличане е единственото, което движи интереса ни.

Важно: Наслаждавайте се на физическото привличане, но не избързвайте. Дайте си време, за да осъзнаете какво друго може да ви предложи тази връзка. С времето удоволствието от чисто физическото привличане ще намалее и ще успеете да видите по-ясно личността на човека.2.Зависимост

Зависимостта настъпва, когато човекът силно се осланя на емоционалната връзка с партньора си или на крайно нездравословна връзка. Влюбеният има усещането, че не би могъл да оцелее без партньора си. Пример за зависимост е връзката със самовлюбен човек. Въпреки че е безнадеждно нещастен, зависимият не може да се отдели от партньора си заради зависимостта, която е изградил към него.

Важно: Зависимите могат да се учат и да се променят. Ако тази връзка предизвиква стрес в живота ви, открийте терапевт или консултант, който ще ви помогне в процеса по осъзнаване на необходимостта от промяна на партньорските взаимоотношения.3.Предизвикване на музата

Този тип химия се случва много често, най-вече при артистичните личности. Нарича се  „предизвикване на музата”. Това е взаимното желание на двамата партньори да предизвикват въображенията си с различни интерпретации. В началото това и за двете страни може да е доста стимулиращо. Ако устои на времето, то може да доведе до творческа продуктивност и щастие. Спомнете си само за Фрида Кало и Диего Ривера. Но тази химия може да изчезне или да доведе до връзка, различна от романтичната – партньорство или приятелство.

Важно: Тук само времето може да реши какво ще се случи. Както с много от химиите, по-добре е да се наслаждавате на мига и преживяванията, отколкото да правите предположения за това какво ще е бъдещето на връзката ви.4.Привличане между стари души

Това е най-впечатляващата химия от всички. Тя е между две личности, които силно вярват, че в предишен свой живот са взели решение да се срещнат отново в този. Целта им е заедно да преодолеят проблеми от предишния си живот, за да изчистят кармичните натрупвания. Концепцията на този тип привличане често пъти е обект на произведения в литературата. Така наречените „връзки от минал живот” могат да се усещат силно обвързващи и да се страхуваме да си тръгнем от тях.

Важно: При това привличане възможностите за физическо или емоционално злоупотребяване могат да бъдат големи, затова най-добрият съвет е да запазите разума си бистър. По-добре потърсете здравословна връзка, различна от тази.5.Сексуално привличане

Изброяването на привличанията няма да е пълно, ако пропуснем този вид – най-завладяващото, но и най-проблемното. Когато двама човека започнат връзка, основаваща се на удоволствието, привличането може да е неустоимо, и в това се състои проблемът. Химията, основаваща се на хормоните ви, предизвиква „любовни” фантазии, които имат слаба връзка с реалността. Това сексуалното привличане крепи някои двойки заедно дълго време след появата на необходимост от раздяла. Сексуалната химия играе жизнена роля в изграждането на здравословна връзка. Щастливите двойки я използват като лепилото, което ги свързва заедно.

Важно: Опитайте се да останете разумни, особено в началото на връзката ви. Хормоните ще ви пречат да мислите трезво, затова не вярвайте на фантазиите си. Вместо това проверете какви ценности споделяте помежду си и се опитайте да изградите стабилна основа възоснова на тях. А сексът ще е черешката на тортата.


Текст: Fashion Inside

Снимки: Pexels

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Свежи цветове за добро настроение.

Ако сте пропуснали
Най-четени