Big Challange: Кога, как и дали дрехата може да бъде добър вариант за подарък?

x

Има ли човек, който да не обича да получава подаръци? Съмняваме се! А такъв, който да не обича да прави и да вижда щастието в очите на близките и приятелите си? Приятно е колкото и да получиш, толкова и да подариш, няма спор. Но, да винаги има едно „но” – ако знаете какво точно да опаковате, за да зарадвате истински човека отсреща. Книга, парфюм, билети за театър/опера/концерт, в някои случаи и екскурзия или пък кулинарен курс… идеите изглеждат безброй, но се изчерпват със скорост поне три празника в година. И някъде там, колкото и да се стараем да я отхвърляме се появява мисълта за подарък – дреха (или аксесоар). Само като си помислим колко много ще се хареса онази риза на приятелката ни, или пък ето този шал е толкова подходящ за рождения ден на мама, ами това палто, то не е ли направено именно за племенницата? Готово – размечтахме се и окончателно идеята да подарим дрехи се е прокраднала. Да, да знаем, че е рисковано! Да, и че има достатъчно много неща, които да не уцелим – също сме наясно. Ако нищо обаче не се обърка, то всички ще са толкова щастливи! Усмивки, радост, силни прегръдки… заслужава си! А и съвсем не е толкова трудно, особено когато имате цели три варианта, между които да избирате:План А: Подарък-изненада

Най-важното при първия вариант е предварително да измислите какво търсите. Не се надявайте, че отивайки в магазина, просто дрехата ще ви повика. Това може и да е опция, когато пазарувате за себе си, но когато избирате нещо за някой друг, особено пък ако ще го изненадвате, имайте ясна идея. Всъщност това да знаете какво търсите ще ви спести и безцелното обикаляне по магазините (Веднага оставете тази пола, избирате подарък, а не подновявате своя гардероб!). Искате да подарите риза/рокля/палто – чудесно! Сега уточнете и размера. Да, размерът,  ето още една причина да започнете планирането достатъчно рано – трябва ви време да разберете номера на това, което ще купувате. Повярвайте ни без значение дали избирате за сестра ви, майка ви или най-добрата ви приятелка, колкото и добре да ги познавате, пак стават грешки. Особено пък с номерата на дрехите! Ако нямате възможност да видите въпросните етикети – помолете за съдействие близък на бъдещия притежател на подаръка.

Имате идея, знаете размера, хайде на шопинг. Момент, още не, преговорете още веднъж идеята, с която отивате – ще правите подарък, значи трябва да изберете нещо, което ще се хареса, на човека, който го получи, но съвсем не е задължително да припокрива вашия вкус на 100%. Не, не се изкушавайте да вземете това сако в сиво, само защото вие го харесвате, но сте сигурни, че точно този нюанс сестра ви не харесва. Няма смисъл! Обърнете внимание на цветовете, които човекът, който ще изненадвате носи най-често, ще ви бъде по-лесно после…

Бонус съвет (общовалиден за всички варианти): Не забравяйте да пазите касовата бележка от покупката. Приемете, че колкото и старание да положим, понякога се случват грешки, дори и с покупки за самите нас, какво остава пък за някого другиго. Разбира се, не давайте бележката с подаръка, оставете я като вариант, в случай на проблем. И не, не се притеснявайте, че се налага да направите замяна – сигурни сме, че сте се постарали достатъчно и получателят на подаръка го е оценил.План Б: Хайде на „разходка”

Нямате идеи, не знаете номера, няма кой да ви (го) подскаже… Тогава пак отидете по магазините, но този път вземете със себе си и човека, за когото ще бъде подаръкът. И наблюдавайте! Какво избира да мери, кои цветове харесва, какви номера взема в пробната, как му стоят различните кройки… Мислим, че след един подобен приятно прекаран следобяд, ще имате достатъчно идеи за подаръци за поне два празника напред.

Бонус съвет: Ако човекът хареса нещо, но не си го купи,  върнете се ако не същия, то поне на следващия ден в магазина и го вземете, преди да се е свършило. Случвало ни се е да обиколим половината град и всички магазини на даден бранд, в търсене на конкретен номер, ако можете не си го причинявайте!План В: Почти изненадата

Искате да зарадвате вашата приятелка или близка, но с нещо, което сте сигурни, че харесва или от което има нужда, нямате обаче време/ възможност по една или друга причина да излезете заедно. Тогава – попитайте я! Да, съвсем сериозно, ако сте достатъчно близки, то няма да има нищо лошо да зададете въпроса: „Имам желанието да ти подаря дреха/аксесоар за празника, харесала ли си си нещо, някъде?”. Няма да го има момента на изненадата, факт, но пък първо ще сте сигурни, че подарявате нещо, което със сигурност ще се носи (и ще има сантиментална стойност за притежателката) и после – винаги може да добавите още нещо към подаръка, което да бъде изненада.

Бонус съвет: Ако държите все пак човекът да не заподозре нищо или пък вие е неудобно да зададете така директно въпроса, то остава опцията да подарите ваучер за конкретен магазин. Разбира се – любимият на празнуващата! Не е точно като да подариш дреха, но ще се превърне в дреха/и, така че – брои се!Без значение на кой от трите варианта ще се спрете (пък дори и да не решите да е дреха, накрая) не забравяйте, че подаръците за техните получатели са много повече от това, което могат да видят, докоснат или усетят. Много повече и от красивата опаковка и голямата панделка, с която (вероятно) ще ги поднесете. Те са безценни, защото са подарени именно от вас – ако можете опаковайте ги сами, надпишете картичка, извадете няколко любими общи снимки и ги добавете към основния подарък. Създавайте спомени, каква е правилната рецепта сигурни сме, че знаете най-добре!

Текст: Ани Георгиева 

Снимки: Unsplash

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Пуловер с къс ръкав от Valentino

Пуловер с къс ръкав от Valentino Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от VALENTINO

Чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от VALENTINO

Еспадрили от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля с английска бродерия от VALENTINO

Рокля с английска бродерия от VALENTINO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Поиграйте със слънчевите лъчи и нюанси…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ