Всички отговори за високите токове

x

 

Знаете ли, че предшествениците на високите токове са се появили още в древна Персия, където те били носени от мъжете? Токовете били прикрепяни към обувките, за да може тези, които яздят да се захващат по-добре към седлото, особено яздейки по време на война. В Европа токовете също били тенденция, която първо се усвоява от мъжете, които искали да покажат по-висок социален статус. В началото на 17-ти век жените започнали да носят токове и тази част от визията започнала да се разбира като унисекс притежание.Френският кралски двор хранел особен афинитет към високите токове и по-специално Луи XIV, чиято запазена марка били червените подметки. В исторически план височината на мъжкия ток започнала за намалява, а тази на дамския се увеличила, докато обувките на висок ток не се превърнали изцяло в женски приоритет.

И сега, когато жените са станали по-високи от всякога, носейки обувки на високи токове в най-обикновеното си ежедневие, ние все по-често си задаваме въпроси, свързани с тази наша женска страст. Днес решихме да им отговорим, в случай, че бихме могли да ви бъдем още по-полезни.Кога е най-добре да си купуваме обувки на висок ток?

В края на деня краката ви ще са подути от ежедневните задължения, стоене в изправено положение или дълго ходене. Точно тогава е добре до пробвате обувки. И ако те ви паснат в това състояние и ги намирате за удобни и се чувствате комфортно с тях, значи те са правилният чифт. Когато следващия път ги обуете, а по-късно краката ви се подуят, обувките няма да ви стягат, което е предпоставка за повече комфорт.Трябва ли обувките на висок ток да бъдат малко отпуснати и не плътно по крака?

Често сме виждали, особено на снимки отблизо, как знаменитостите носят обувки, които изглеждат поне половин сантиметър по-големи от стъпалото. Освен това, има теория, че по-големите обувки са гаранция, че няма да ви убиват, именно когато настъпи момента с подуването на краката. Не знаем кой е измислил тази теория, но ние категорично отказваме да й повярваме. Обувките не трябва да са ви големи и по широки, защото в този случай пръстите на краката ви ще са напрегнати, за да ги задържат към крака. Това би довело до болки и по-нататъшни проблеми с ходилата.

Колко сантиметра са най-удобните сантиметри височина?

Най-удобната височина на тока е от 5 до 7 сантиметра. Ако искате да постигнете по-голяма височина е добре да комбинирате с високи платформи, за да запазите удобната извивка на стъпалото. При носене на високи токове е добре да избирате обувки, които подкрепят зоната около глезена. Това важи с особена сила за зимните и есенни обувки, боти и ботуши.Колко често можем да носим обувки на висок ток?

Можете да ги носите толкова дълго, колкото желаете. Няма правило, което да следвате в този случай. Единственото нещо, което е добре да се прави е да се сменят стиловете обувки и височината на тока. Ако изпитвате силна болка в кръста и гърба или в ходилата, по-добре ограничете носенето на твърде високи токове… или винаги носете чифт равни обувки с вас за всеки случай.

Как можем да направим ходенето в обувки на висок ток по-удобно?

Понякога е невъзможно. Но това, което може да опитате е да поставяте допълнителни силиконови стелки под пръстите и петите. Бихте могли да попитате вашия обущар как най-лесно може да направи така че обувките да се отпуснат. Не забравяйте, че тези хора пазят доста тайни от занаята с производство на обувки. Удобството при носене на високи обувки е свързано и с правилната поза на тялото. Дръжте главата си високо вдигната, гърбът изправен и лицето с усмивка на него, разбира се.


Текст: Стефи Стоева

Снимки: Pexels

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Днес смело комбинираме принтове.

Ако сте пропуснали
Най-четени