Всички отговори за високите токове

x

 

Знаете ли, че предшествениците на високите токове са се появили още в древна Персия, където те били носени от мъжете? Токовете били прикрепяни към обувките, за да може тези, които яздят да се захващат по-добре към седлото, особено яздейки по време на война. В Европа токовете също били тенденция, която първо се усвоява от мъжете, които искали да покажат по-висок социален статус. В началото на 17-ти век жените започнали да носят токове и тази част от визията започнала да се разбира като унисекс притежание.Френският кралски двор хранел особен афинитет към високите токове и по-специално Луи XIV, чиято запазена марка били червените подметки. В исторически план височината на мъжкия ток започнала за намалява, а тази на дамския се увеличила, докато обувките на висок ток не се превърнали изцяло в женски приоритет.

И сега, когато жените са станали по-високи от всякога, носейки обувки на високи токове в най-обикновеното си ежедневие, ние все по-често си задаваме въпроси, свързани с тази наша женска страст. Днес решихме да им отговорим, в случай, че бихме могли да ви бъдем още по-полезни.Кога е най-добре да си купуваме обувки на висок ток?

В края на деня краката ви ще са подути от ежедневните задължения, стоене в изправено положение или дълго ходене. Точно тогава е добре до пробвате обувки. И ако те ви паснат в това състояние и ги намирате за удобни и се чувствате комфортно с тях, значи те са правилният чифт. Когато следващия път ги обуете, а по-късно краката ви се подуят, обувките няма да ви стягат, което е предпоставка за повече комфорт.Трябва ли обувките на висок ток да бъдат малко отпуснати и не плътно по крака?

Често сме виждали, особено на снимки отблизо, как знаменитостите носят обувки, които изглеждат поне половин сантиметър по-големи от стъпалото. Освен това, има теория, че по-големите обувки са гаранция, че няма да ви убиват, именно когато настъпи момента с подуването на краката. Не знаем кой е измислил тази теория, но ние категорично отказваме да й повярваме. Обувките не трябва да са ви големи и по широки, защото в този случай пръстите на краката ви ще са напрегнати, за да ги задържат към крака. Това би довело до болки и по-нататъшни проблеми с ходилата.

Колко сантиметра са най-удобните сантиметри височина?

Най-удобната височина на тока е от 5 до 7 сантиметра. Ако искате да постигнете по-голяма височина е добре да комбинирате с високи платформи, за да запазите удобната извивка на стъпалото. При носене на високи токове е добре да избирате обувки, които подкрепят зоната около глезена. Това важи с особена сила за зимните и есенни обувки, боти и ботуши.Колко често можем да носим обувки на висок ток?

Можете да ги носите толкова дълго, колкото желаете. Няма правило, което да следвате в този случай. Единственото нещо, което е добре да се прави е да се сменят стиловете обувки и височината на тока. Ако изпитвате силна болка в кръста и гърба или в ходилата, по-добре ограничете носенето на твърде високи токове… или винаги носете чифт равни обувки с вас за всеки случай.

Как можем да направим ходенето в обувки на висок ток по-удобно?

Понякога е невъзможно. Но това, което може да опитате е да поставяте допълнителни силиконови стелки под пръстите и петите. Бихте могли да попитате вашия обущар как най-лесно може да направи така че обувките да се отпуснат. Не забравяйте, че тези хора пазят доста тайни от занаята с производство на обувки. Удобството при носене на високи обувки е свързано и с правилната поза на тялото. Дръжте главата си високо вдигната, гърбът изправен и лицето с усмивка на него, разбира се.


Текст: Стефи Стоева

Снимки: Pexels

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Кожена чанта Le Grand Chiquito – JACQUEMUS

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Осмелявате ли се?

Ако сте пропуснали
Най-четени