Как да направим живота повече „хюге“

x


Думата „хюге“ намери място сред десетте най-популярни за 2016 година, според речника на Оксфорд. Само за миналата година на английски се появиха десет заглавия, които детайлно разказват що е то тайната на щастието според скандинавците и как можем всички да я разберем.

Въпреки че няма точен превод „хюге“ носи смисъла на уют – натрупаните знания на северните народи и начина им на живот, които те развиват в спокойния, изчистен дизайн, изпълнен с топлина. Ето какво се крие зад тази толкова актуална дума и как да я пренесем на практика в живота си.„Хюге“ е всичко, което създава задушевна атмосфера, за да се насладите на хубавите моменти в живота с любимите си хора. Най-точно този феномен може да се изпита, докато прекарате време в спокойна интимна обстановка с тези, които обичате. В холандския, шведския и немския съществуват еквиваленти на думата – gezellig, gemytlig, gemütlich.Какво може да бъде „хюге“

Семейните празници, хапване с приятели, четене на книги, гореща вана, плетен пуловер, ароматни свещи, меки чехли, халат за баня, чаша какао, бира, греяно вино, камина, дървена хижа, меки тъкани, вълнени чорапи, печива – особено кифлички с канела.

Върховият момент на „хюге“ е през зимата, когато по празниците се събира цялото семейство. Но скандинавската тайна на щастието може да бъде с вас и през останалото време от годината – летни пикници, разходки, музикални фестивали и всичко, което ще ви донесе онова необяснимо, но изпълващо чувство на близост и топлота.Как да направим живота повече „хюге“

Ключови за него са сплотеността, близостта, умението да прощаваме, спокойствието и комфортът. Заради това трябва да внесете в живота си всеки от тези елементи и ще постигнете своето „хюге“. Ето няколко идеи.

Добавете в интериора си повече детайли – възглавнички, одеяла, меки килими, картини, книги, свещи, растения, лампи. Колкото по-топла е светлината в дома ви, толкова повече уют ще създадете.

Научете се да творите с ръцете си. Това може да са оригами, глинени вази, рисунки, плетени чорапи, каквото се сетите, важното е да е създадено с любов.

Още нещо важно – необходимо е вкъщи винаги да имате нещо вкусно: сладкиши, бисквити, торти. Няма нужда да са перфектни на вид, още по-добре ще е, ако изглеждат домашни.

Обаждайте се по-често на близките си, канете ги на гости и правете нещо заедно със семейството и приятелите си. Основната тайна – да не бързате и да благодарите по-често на хората около вас.

Истинското щастие е в дребните неща и „хюге“ още веднъж го доказва.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пола тип молив от ALTUZARRA

Пола тип молив от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Oversized жилетка от MIU MIU

Oversized жилетка от MIU MIU Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Сутрешно кафе със стил!

Ако сте пропуснали
Най-четени