Кръговата мода пази природата

x

Задавали ли сте си въпроса – какво направих за средата, в която живея, през миналата година? Ако не сте или подобни сериозни въпроси ви водят до тиха паника, бъдете спокойни, едва ли сте единствени. Толкова сме свикнали с идеята за вредите на консуматорското общество, че първото чувство, когато чуем ключова дума “природа”, има едно име и то е: вина. Но се оказва, че някои наши решения са помогнали на природата без дори да го осъзнаваме!Ако през изминалата година сте пазарували от Remix, честито, вие сте направили добро за стила си, за бюджета си и за природата. Знаете ли, че със всяка закупена дреха аутлет или втора ръка спестявате ценни ресурси и пазите природата? И то повече отколкото очаквате! Само едно носене на рокля secondhand вместо нова, спестява на планетата близо 12 литра вода, което се равнява на водата, нужна на човек за 6 дни*. Ако пък изберете secondhand палто, вие пестите на природата електричество, достатъчно да захрани една крушка за над 2 800 часа или 118 дни*! Така можете да имате великолепен стил и всички аутфити, които искате да носите, без компромис нито с бюджета си, нито с природата.

Тази година един от най-големите онлайн магазини за кръгова мода Remix дадоха възможност на клиентите си да видят как са допринесли те за природата и да бъдат горди, защото са направили добро.С избора на secondhand и аутлет с remixshop.com/bg за една година клиентите им са спестили на планетата 1 301 661 451 литра вода, 63 723 696 kWh енергия и вредни емисии в размер на 14 744 994 кг CO2. Звучи като много, но е трудно да си го представим, нали? Водата, е спестена от производството на нови дрехи чрез избора на secondhand и аутлет само за една година е достатъчна, за да напълни 520 олимпийски басейна. Вредните емисии, които не са имитирани и така са предпазили планетата заедно, биха позволили на един автомобил да измине 57 млн. км или 380 000 засадени дървета, а със спестената енергия може да се захрани едно домакинство за 2 млн. дни или малко градче с 5000 домакинства за цяла година!

Ако все още не сте влезли в света на кръговата мода, един от най-нашумяващите трендове през втората половина на 2022 и засилващ се през предстоящата 2023-та, то е време не само за нов аутфит за новата година но и поглед как може да запазим нашата планета, без компромис със стил и бюджет.


Партньорска статия

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Жълти нюанси в петък.

Ако сте пропуснали
Най-четени