Кръговата мода пази природата

x

Задавали ли сте си въпроса – какво направих за средата, в която живея, през миналата година? Ако не сте или подобни сериозни въпроси ви водят до тиха паника, бъдете спокойни, едва ли сте единствени. Толкова сме свикнали с идеята за вредите на консуматорското общество, че първото чувство, когато чуем ключова дума “природа”, има едно име и то е: вина. Но се оказва, че някои наши решения са помогнали на природата без дори да го осъзнаваме!Ако през изминалата година сте пазарували от Remix, честито, вие сте направили добро за стила си, за бюджета си и за природата. Знаете ли, че със всяка закупена дреха аутлет или втора ръка спестявате ценни ресурси и пазите природата? И то повече отколкото очаквате! Само едно носене на рокля secondhand вместо нова, спестява на планетата близо 12 литра вода, което се равнява на водата, нужна на човек за 6 дни*. Ако пък изберете secondhand палто, вие пестите на природата електричество, достатъчно да захрани една крушка за над 2 800 часа или 118 дни*! Така можете да имате великолепен стил и всички аутфити, които искате да носите, без компромис нито с бюджета си, нито с природата.

Тази година един от най-големите онлайн магазини за кръгова мода Remix дадоха възможност на клиентите си да видят как са допринесли те за природата и да бъдат горди, защото са направили добро.С избора на secondhand и аутлет с remixshop.com/bg за една година клиентите им са спестили на планетата 1 301 661 451 литра вода, 63 723 696 kWh енергия и вредни емисии в размер на 14 744 994 кг CO2. Звучи като много, но е трудно да си го представим, нали? Водата, е спестена от производството на нови дрехи чрез избора на secondhand и аутлет само за една година е достатъчна, за да напълни 520 олимпийски басейна. Вредните емисии, които не са имитирани и така са предпазили планетата заедно, биха позволили на един автомобил да измине 57 млн. км или 380 000 засадени дървета, а със спестената енергия може да се захрани едно домакинство за 2 млн. дни или малко градче с 5000 домакинства за цяла година!

Ако все още не сте влезли в света на кръговата мода, един от най-нашумяващите трендове през втората половина на 2022 и засилващ се през предстоящата 2023-та, то е време не само за нов аутфит за новата година но и поглед как може да запазим нашата планета, без компромис със стил и бюджет.


Партньорска статия

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Кожена чанта Le Grand Chiquito – JACQUEMUS

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Зимни вибрации за улични кралици.

Ако сте пропуснали
Най-четени