M de Minuty Limited Edition – бутилка френско съвършенство

x

Прованс е любов от първия трепет на миглите, от първото вдишване, или пък още от първия миг, в който замечтаем за него. Любов, пълна със слънце, цветове, вкусове и аромати, която се настанява в сърцето  и подобна притегателна силна при всеки удобен повод е готова да ни заведе там – сред лавандуловите поля, сапфиреното море, лазурните плажове и винените масиви.

Дори и онези, които още не са стъпвали в Прованс се оказват запленени от неговия пъстър и ярък колорит, пренесен до почти всяко кътче на света от неповторими художници, талантливи писатели или пък… бутилка вино, събрала в себе си целия френски ритъм на живот.На едно магическо пътешествие из Прованс ни кани и Minuty, предлагайки ни да вкусим същността на Френската Ривиера с третата си лимитирана бутилка M de Minuty Rosé Limited Edition.

Отпиваме глътка и неусетно се пренасяме в Кот де Прованс, на Лазурния бряг във Франция, за да “посетим” емблематичното Château Minuty. Семейство Matton-Farnet притежава и управлява Château Minuty в продължение на повече от осем десетилетия и те бутилират онова, което може да се опише само като истинския дух на Сен Тропе. Там, заобиколени от защитни гори и със зашеметяваща гледка към морето, най-добрите лозя в  Кот дьо Прованс зреят, обсипвайки се с нотки на кръв от портокалова кора, дива ягода, червена касис и розов грейпфрут.Всичко започва през 1936 година, когато Габриел Фарнет се установява в Château Minuty, за да го възстанови и върне към неговото предишно великолепие. Двайсет години по-късно, благодарение на всеотдайност и грижи Château Minuty се превръща в една от само 23-те винарни, класифицирани в най-високата качествена категория изби „Крю Класе от Кот де Прованс“. Синът на Фарнет – Етиен Матон продължава традицията и пресажда традиционните провансалски сортове грозде с лимитирани добиви, стремейки се към най-високо качество на винификация и осигурявайки все по-добра репутацията на Château Minuty. В резултат на селекция от висококачествено грозде и проява на безкомпромистност по отношение на качеството, днес розетата на Château Minuty имат специален статут, като биват предпочитани от най-известните ресторанти по Лазурния Бряг, в големите столици и по целия свят. А Minuty напълно заслужено e един от най-престижните производители на вина в региона.По традиция, като начин да почетат международното си присъствие, всяка година Minuty си партнира с различни световни артисти, които да пренесат френския начин на живот върху бутилките на M de Minuty. Така през 2018 г. Minuty си сътрудничи с американската художничка Ашли Мери, през 2019 г. с английската художничка- Руби Тейлър, а през 2020 г. си партнира с Зосен Бандидо и Мина Хамада, двама визуални артисти със седалище в Барселона. Зосен израства в жаркия Буенос Айрес, а Мина в космополитния Токио, а днес склонността им към ярките цветове ги обединява. Двамата си сътрудничат, създавайки неповторимо улично изкуство, което може да бъде видяно цветно разпръснато по сгради из Европа, Америка и Япония, а вече и върху… бутилките на Minuty.

Динамичното творческо дуо бе представено от гръцкия винен инфлуенсър Джорджия Панагопулу – по-известен в Instagram с псевдонима си Wine Gini. А какво се случи, когато Франция, Аржентина, Япония и Гърция обединиха идеите си? Шедьовър, разбира се – на бял свят се появи бутилката, която е чудесен пример за мултикултурна колаборация.

Визията на привличащата внимание бутилка M de Minuty „Bouteille Provençale“ съчетава магията на Средиземно море с живата цветна палитра на докоснатите от лятно слънце градски улици. M de Minuty „Bouteille Provençale“ може да бъде достоен синоним на съвършенство, движещо се в крак с времето. И отвътре, и отвън!Все още не знаем къде ще прекараме лятото, но си признаваме, че нямаме нищо против, независимо от локацията, то да бъде акомпанирано от чаша перфектно балансирано вино, пренасящо ни някъде из Провансалска Франция.

Можете да поръчате вашата бутилка M de Minuty Limited Edition тук: www.winebox.bgТекст: Ани Георгиева

Снимки: www.winebox.bg

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

ЧАСОВНИК BULOVA 97L172

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от еко кожа Francesca Rossi

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Хранителна добавка WOMAN

  Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шопинг чанта Tulip с еко кожа Karl Lagerfeld

Шопинг чанта Tulip с еко кожа Karl Lagerfeld Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Есенни мотиви.

Ако сте пропуснали
Най-четени