Милано в четири събития

x


Намерихме начин да удължим удоволствието от модните вибрации на седмицата в Милано. След всичко видяно по котешките пътеки няма как да напуснем това място без да се порадваме и на останалите му съкровища. Този път са под формата на направо разтърсващи събития, които ще се запечатат в съзнанието и ще подхранят вдъхновението за дълго.

Дали и модата (Palazzo Reale)

Няма как да подминем подобно събитие в Palazzo Reale. Не всеки ден се случва да се видят невероятни резултати от колаборациите на великия Салвадор Дали и най-големите имена в модата, от Елза Скиапарели през Коко Шанел, Пако Рабан и холивудския дизайнер Адриан, който помага на художника да развие сюрреалистичните си творби. Експозицията е на разположение до 30 юни, в различни часове за посещение. А какво по-хубаво от един дълъг уикенд до Милано с кратко потапяне в света на границата между съня и реалността?


Снимка: Уикипедия


Фрида Кало. Отвъд мита (MUDEC)

Още една велика и обичана наша муза, която е толкова близо. Събитията на мексиканската художничка рядко напускат родния й континент, но в последните години успяват да зарадват почитателите й на Стария континент. Чак до 3 юни в миланския музей на културата MUDEC има отделено пространство за нейните прекрасни произведения. Експозицията разказва детайлно пътя, по който върви в творчеството си Фрида – от самото начало на кариерата й до последните й стъпки. Картините не следват хронологична последователност, а са оформени около пет ключови теми – жени, политика, насилие, природа и смърт. Часовете за посещения са понеделник между 14.30 и 19.30 ч.; от вторник до неделя – 9.30-19.30; четвъртък и събота между 9.30 и 10.30 ч.


Снимка: Pixabay


Музеен град (Museocity)

Още в първите дни на март градът се трансформира в безграничен музей за необичайни културни събития, изложби, детски уоркшопове и специални инициативи, свързани в една обща програма. От 2 до 4 март Милано влиза в образа си на музей на открито, благодарение на колекциите на повече от 70 исторически, художествени, исторически, научни музея, както и цели къщи-музеи и бизнес музеи, пръснати из целия град.Автентична италианска вечер (Excelsior Hotel Gallia)

Няма как да си тръгнем от което и да е място в Италия без да посветим част от себе си на храната. Именно затова избрахме и гурме събитие, което да за милионен път да покаже почитта ни към италианската кухня. Организаторите обещават истински празник на варените традиционни храни. През март, то ще се състои на 6-ти, от 20 часа. Негови домакини ще са майсторите-готвачи Енрико и Роберто Череа, който са и притежатели на три звезди Мишлен. Богато и разнообразно меню ще бъде предложено вечерта, както и ценни кулинарни съвети от самите шеф готвачи.


Снимка: Foodiesfeed


Текст: Fashion Inside

Снимки: Уикипедия/Pixabay/Foodiesfeed/Unsplash

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Пуловер с къс ръкав от Valentino

Пуловер с къс ръкав от Valentino Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от VALENTINO

Чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от VALENTINO

Еспадрили от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля с английска бродерия от VALENTINO

Рокля с английска бродерия от VALENTINO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Поиграйте със слънчевите лъчи и нюанси…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ