На бюро от 9 до 5 vs. в Париж всеки ден

x

Париж е състояние на ума. 7 стъпки да имате своя Париж всеки денРомантиката, радостта от живота, модата, изкуството, музиката… През пролетта започваме да копнеем за Париж. И този копнеж неусетно преминава в нещо много повече.

Ако откриете, че и вашите мисли се реят някъде там сред елегантността, стила, лекотата и радостта от живота (la joie de vivre), направете няколко малки промени и допълнения в натовареното си ежедневие. Помнете: Париж е състояние на ума.

Погрижете се за облеклото сиПариж е известен като една от модните столици. Да бъдеш икона на стила и да използваш модния си усет като форма на себеизразяване, прави облеклото повече от просто избор. То е форма на изкуство. Да се обличаш по най-добрия начин, независимо дали отиваш до магазина на ъгъла или излизаш с приятелки, означава да изглеждаш кежуал, но шик. Също така не пренебрегвайте детайлите (обувки, чанта и аксесоари).

Излезте навънПрез пролетта французите рядко се застояват на закрито. Наслаждавайте се и изживейте природата, четете навън, седнете в приятно кафене. Ако се окажете затворени в офиса, излезте на открито, за да се насладите на обяда си. Дозата витамин D, която ще си набавите с това, със сигурност ще подобри настроението ви.

Отделете част от деня си, за да седнете в някое кокетно кафене, да се отпуснете, да наблюдавате хората около вас и да се насладите на момента, докато отпивате от чаша кафе. Парижаните умеят да намалят темпото и да оценят живота, вместо да тичат през него, все едно са на маратон. Послушайте френска музика.

Намалете темпото и поглезете тялото си с хубава храна. Вино, багета, сирена и изискан разговор са ключови компоненти на френския начин на живот. Дръжте одеяло или покривка в багажника на колата си и седнете в парка с обяда си вместо в офиса. Ще ви бъде по-вкусно.

Четете романиПарижаните се наслаждават на времето си с отличен, завладяващ роман – романтика, трилър или каквото и да е, което може да погъделичка въображението ви. Отделете време, за да избягате и да се отдадете на страхотна класика, стимулиращо списание или нещо, разказващо красива история.

ЦелувайтеКогато поздравявате приятели, заменете прегръдките и ръкостисканията с целувки по бузата. Това е толкова типично френско – гледали сме го по филмите. Освен това неслучайно съществува изразът „френска целувка“. Целувайте се с любимия си повече от минута. Не само изгаря 25 калории, но намалява стреса и повишава имунитета.

Изразявайте и се наслаждавайте на своята женственостАко искате да донесете Париж при вас, купете си красиво бельо. Понякога е достатъчен допирът на дантела и коприна до тялото, за да усетите как женствеността ви прелива. Позволявайки на живота да тече, отваряйки душата си за любовта, изпитвайки детско удивление, вие ще очаровате с това, че сте автентични и неподправени. Като парижанка.

Засадете си цветяСигурно сте чували израза „Спрете и помиришете розите“. Нека отидем дори по-далеч – засадете своя собствена роза или цяла градина. Не е нужно да имате двор, можете да оползотворите и балкона. По този начин ще имате свежи цветя на разположение на сетивата си всеки ден. Французите обичат градините си и  балконите, обсипани с цветя. Има нещо толкова релаксиращо и красиво в това да гледаш как собствените ти цветя растат.

Бъдете любопитниИма толкова много около вас – всеки ден и във всеки момент. Разбира се, може да сте били там милиони пъти и да сте го виждали безброй пъти, но се опитайте да го видите с нов поглед, сякаш ви е за първи път. Направете пътуване из родния си град или мястото, където живеете в момента, с вълнението, с което бихте откривали Париж.


Текст: Деси Найденова

Снимки: Pexels

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Кожена чанта Le Grand Chiquito – JACQUEMUS

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Зимни вибрации за улични кралици.

Ако сте пропуснали
Най-четени