3 причини (+ една специална) да отидеш на балет

x


Светът е пълен с малки момиченца, които са искали да станат “баралина”, когато пораснат. Но някак порастването им се случва дори без да се докоснат до балетни туфли някога. И все пак в сърцето им се запазва онази любов към лебедовата грация на балета, към изяществото на едно изкуство, което стои извън времето и пространството в съвършенството си.

И ако това не стига, имаме още няколко добри причини да отидеш на балет тази есен и да си подариш час-два насаме с душата ти. И няколко брилянтни танцьори.

 

1. Никога преди не си бил/а на балет.

И в това няма нищо страшно, срамно или притеснително. Всъщност малко неща са по-готини от това да си подариш ново усещане за първи път. А когато новото съчетава няколко форми на изкуство и грамадна доза магия, удоволствието и споменът са само красиво продължение на мига.2. Ще ти достави естетическо удовлетворение и ще “нахрани” сетивата ти с музика, божествени картини и танцови експресии, каквито трудно можеш да откриеш в друга обстановка.3. Ще се потопиш в един различен свят и ще изключиш от сивото ежедневие за няколко стотин блажени минути. Пък и ще ги споделиш с други търсачи на необикновени моменти.4. Едно безпрецедентно явление в света на балетното изкуство ще гастролира в София само веднъж на 23 октомври. След Ню Йорк, Париж и Пекин за първи път в зала 1 на НДК ще имаме щастието да видим балетния театър на Борис Ейфман и постановката “Евгений Онегин” по едноименния роман в стихове на Пушкин. Световната критика определя работата на Ейфман като “уникален балетен театър, стил и вселена”, а самия Борис като “страхотен театрален магьосник” и “един от водещите хореографи в света за всички времена”. Привилегия е да наблюдаваме безкомпромисната класа на спектакъл от подобен ранг. Предстои да видим уникален микс от рок и класическа музика, авангардни костюми, ефектна мултимедия и блестяща хореография. Буквално броим дните до 23 октомври и силно ти препоръчваме да споделиш тази емоция с нас, все още има билети за събитието в мрежата на eventim.bg и на касите на НДК.


 Текст: Fashion Inside & Press

Снимки на балета на Борис Ейфман: Press

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Малката черна рокля и нейните интерпретации.

Ако сте пропуснали
Най-четени