Чаша Dolce&Gabbana, моля!

x

Dolce&Gabbana не е просто модна марка, Dolce&Gabbana е институция, олицетворение на Италия, на семейството, на онова типично италианско отношение към хубавата храна и хубавото вино.Всяка тяхна колекция е пътешествие, емоция, топлина. И събуждаща желание да се пренесам там, колкото по-на юг по-добре. Да седнем под портокаловите дръвчета в някое сицилианско селце и да споделим удоволствието от чаша вино, носещо сладостта и топлината на Сицилия.

Затова преди година марката превръща страстта си към горещия италиански остров, в партньоство с Donnafugata – семейна изба с богато минало. Историята на Donnafugata започва през 1983 год. в семейната изба на Jacomo Ralo (основател на изба Donnafugata) в Марсала и лозовите масиви на Контеса Ентелина, в сърцето на Западна Сицилия. Пет години по-късно Donnafugata се установява и на остров Пантелерия, където започва производството на благородно сладки вина. Името и логото на винарната са знак на почит към сицилианската история и култура, в които се вплитат съдбата на една бягаща кралица и известният роман „Гепардът“ (Il Gattopardo).Партньоството между Dolce&Gabbana и Donnafugata стартира с вината ROSA 2019 Limited Edition и TANCREDI 2016 Limited Edition, а тази година представят розе ROSA реколта 2020.

Една година след международния си дебют, второто издание на ROSA отбелязва пристигането на пролетта, сезона на прераждането, и в идеалния случай, отдава почит на цветето, което е символът на страстта и елегантността.Когато природата се събужда и носи нов живот, аромати и цветове, е време за ROSA – розовото вино, създадено от партньорството между Dolce & Gabbana и Donnafugata в името на безусловната им любов към Сицилия, най-автентичната традиция и човешкото докосване.

ROSA е в лимитирана продукция от уникални територии и лозя, които разкриват необикновеното богатство и разнообразие на сицилианското лозарство.

Дизайнерската визия ни очарова още от момента на пускането й в продажба, чрез специалната опаковка. ROSA изразява ценностите на креативността и занаятчийството в Италия, които Dolce & Gabbana и Donnafugata споделят и предлагат на светa. Резултат от оригиналния бленд от сортовете грозде Nerello Mascalese и Nocera, ROSA 2020 ще ви изуми със своя мек и ярък цвят, както и със завладяващия си букет от жасмин, ягоди и бергамот. Небцето ви ще бъде запленено от свежестта на Nocera, сорт, отглеждан от Donnafugata сред хълмовете на Контеса Ентелина, в сърцето на очарователната сицилианска провинция. А финесът, така типичен за това розе се дължи на минералността на сорта Nerello Mascalese от Етна, величественият вулкан, който доминира в източната част на острова.И докато чакаме света да заживее нормално, и отново да пътуваме свободно, предлагаме да наградите сетивата си с чаша истинска италианска страст!

Dolce & Gabbana и Donnafugata ROSA 2020 вече е налично  в онлайн магазина на  www.winebox.bg


Текст: Диана Захариева

Снимки: www.winebox.bg

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Оставете стилът ви да говори вместо вас.

Ако сте пропуснали
Най-четени